Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ετοιμάστε την τέλεια νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Μια τέλεια γαριδομακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα, μαϊντανό και ούζο, μας μεταφέρει νοερά στο ελληνικό καλοκαίρι, ενώ αποτελεί το ιδανικό κυρίως πιάτο για αυτούς που νηστεύουν. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, ετοίμασε για εμάς μια πεντανόστιμη και εύκολη γαριδομακαρονάδα, για να απολαύσουμε, νηστεύοντες ή μη. Δείτε τη συνταγή:

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζοντας το κέλυφος από το σώμα και αφήνοντας το κεφάλι. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από την ράχη της κάθε γαρίδας. Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2΄. Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε.

Προσθέτουμε την ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7'-8'. Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες να βράσουν, για 2' μόνο, με τη σάλτσα.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε με μία τσιμπίδα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι (όπως στάζουν νερό) και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα τη σάλτσα για 1', σε δυνατή φωτιά για να γλασάρει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Υλικά:
8 γαρίδες μέτριες
3 - 4 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα
1/4 φλ. ούζο
1 πρεζα ζάχαρη
5 ντομάτες φρέσκες (τριμμένες στο ρεντέ)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. σπαγγέτι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ