Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χταπόδι Κρασάτο: Μαγειρεύουμε τον απόλυτο νηστίσιμο μεζέ με τον Σεφ του «Βεροιώτη»

Χταπόδι. Ένας ξεχωριστός μεζές, που ειδικά τώρα στη νηστεία έχει την τιμητική του. Μια αγαπημένη εκδοχή μαγειρέματος; Το χταπόδι κρασάτο. Βγαίνει μαλακό και μελωμένο και μπλέκεται με το χαρακτηριστικό άρωμα της σάλτσας του κρασιού, δίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, τόσο για να συνοδεύσουμε το τσίπουρο ή το κρασί μας όσο και για κυρίως πιάτο,
συνοδευόμενο από ρύζι ή πουρέ πατάτας. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, μας παρουσιάζει τη δική του αγαπημένη συνταγή για χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα. Δείτε τη συνταγή:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 30′ μέχρι να μαλακώσουν.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χταπόδι. Αφήνουμε να αλλάξει χρώμα για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε τα υγρά και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι. Όταν μαλακώσει αρκετά, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε δυνατά για λίγα λεπτά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το μέλι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Υλικά: 

1 χταπόδι γύρω στο 1 ½ κιλό (κομμένο σε μπουκιές)
1 φλ. ελαιόλαδο
10 μέτρια ξερά κόκκινα κρεμμύδια χαραγμένα στα 4
1 κ. σ ζάχαρη
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
1/2 φλ. λευκό κρασί
1/2 φλ. ξίδι balsamico
1/2 φλ. Κονιάκ
1 δαφνόφυλλο
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κ. σ θυμαρίσιο μέλι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επιμέλεια : Μεταξάς Γιώργος

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ