Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σχολιάζοντας... με το νυστέρι!

Από τον Ζήση Χ. Πατσίκα
Καλημέρα, καλή εβδομάδα, αν και κουτσουρεμένη λόγω της χθεσινής αργίας. Πέρασε και η Αποκριά, με δεκάδες εκδηλώσεις στην Ημαθία απ’ άκρη σ’ άκρη. Είχε ανάγκη να ξεδώσει ο κόσμος, αν βοηθούσε λίγο και ο καιρός για τα Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας θα ήταν ακόμα καλύτερο το τριήμερο. Πάντως, είχε την τιμητική του
ο νομός μας, καθώς η πληρότητα στα ξενοδοχεία άγγιξε το 100%.

· Βέβαια, να ‘ναι καλά η παραδοσιακή Αποκριά της Νάουσας, γιατί όπως μαθαίνω λόγω Νάουσας γέμισαν τα ξενοδοχεία της Βέροιας.

· Αλλά και οι Βεροιώτες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στις Μπούλες! Έχασα το μέτρημα πόσους φίλους συνάντησα την Κυριακή στη γειτονική πόλη. Κακά τα ψέματα, το δρώμενο είναι καθηλωτικό, το κλίμα είναι εξαιρετικό και η παράδοση μεγάλη: χαραγμένη στο dna του Ναουσαίου, κάτι που γίνεται αντιληπτό από τον επισκέπτη, τον στιγματίζει θετικά, ζηλεύει το χορό, θέλει να γίνει κομμάτι του.

· Στη Βέροια ομολογουμένως γίνονται «προσπάθειες» να ζωντανέψει λίγο η πόλη το τριήμερο της αποκριάς, όμως υπάρχει πρόβλημα ταυτότητας. Είτε θα βρεθεί αυτό το «κάτι» που θα δώσει τον τόνο ή πρέπει να επενδυθούν πολλά χρήματα στις εκδηλώσεις.

· Καλές οι προσπάθειες, καλές οι εκδηλώσεις, αλλά αυτά τα τρελοκομεία του Μακροχωρίου που σκέφτηκαν να στείλουν στην πυρά τον Μπουτάρη ως άλλο βασιλιά καρνάβαλο, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πραγματικό viral στο διαδίκτυο, ακόμα και στις ειδήσεις! Φήμες για διπλωματικό επεισόδιο λόγω της χαριστικής βολής που έδωσε, στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, αντιδήμαρχος Βέροιας ρίχνοντας το σπίρτο που άναψε τη φωτιά, ελέγχονται ως ανακριβείς!

· Φουλ σεζόν και στα χιονοδρομικά. Το χιόνι δημιουργεί οικονομία κλίμακος, με πολύ ξένο κόσμο να επισκέπτεται την περιοχή μας, καταθέτοντας τον οβολό του σε μια εποχή μεταξύ Χριστουγέννων και Πάσχα, συνήθως «νεκρή».

· Στα μεγάλα θέματα τώρα. Τελικά, ξεχάστηκε το Σκοπιανό με τη Novartis; Μάλλον όχι. Μήπως επηρέασε η λαϊκή βούληση την κυβερνητική πολιτική; Σίγουρα όχι.

· Θα ‘ρχονται οι Σκοπιανοί στη Βεργίνα εκπαιδευτικές εκδρομές, να μάθουν την «ιστορία» τους και δεν θα καταλαβαίνουμε και τι λένε μεταξύ τους (στη «μακεδονική» γλώσσα)! Αλήθεια, όταν θα βλέπουν τις επιγραφές στο μουσείο, γραμμένες στα ελληνικά, τι θα σκέφτονται;

· Εντωμεταξύ, στο Αιγαίο μας πέλαγος, οι Τούρκοι διεμβολίζουν ελληνικά πλοία ανενόχλητοι. Οι δε Ευρωπαίοι διαμαρτύρονται, όχι για τα σύνορα, αλλά για τα λεφτά των φορολογούμενων που πλήρωσαν το πλοίο. Και μετά περιμένουμε να μας διαγράψουν τα δανεικά!

Αυτά για σήμερα. Καλή Σαρακοστή, νηστεία, συγχώρεση και εν αναμονή της Αναστάσεως!

Ζ.Χ.Π.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ