Quantcast

http://picasion.com/

Αυξάνονται κάθε χρόνο οι κηδείες στη Βέροια - Φίσκα τα νεκροταφεία

Το θέμα της έλλειψης χώρου στα Κοιμητήρια της Βέροιας έθιξε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Μελιόπουλος. Όπως είπε, τα νεκροταφεία της Βέροιας έχουν 100 χρόνια ζωής, με το πρόβλημα του υπερκορεσμού να υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά πλέον να υπάρχει
παντελής έλλειψη. Κατέθεσε μάλιστα και μαρτυρίες πολιτών για περιπτώσεις όπου γίνεται άρον άρον εκταφή προκειμένου να βρεθεί χώρος, ή ζητείται από τους συγγενείς να καθυστερήσουν την ταφή.
«Έχουμε θίξει το ζήτημα επανειλημμένα στην τωρινή και πρώην δημοτική αρχή, το θέμα έχει δημοσιοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν αλλά η κατάσταση όχι μόνο δε βελτιώνεται, αλλά πλέον έχει ξεφύγει από το απαράδεκτη και είναι τραγική. Οι πολίτες παραπονιούνται. Η δημοτική αρχή έχει ευθύνη. Τι λύσεις έχει να προτείνει για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα;».

Απάντηση στο ερώτημα του κ. Μελιόπουλου έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, λέγοντας πως ο δήμος έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες ανεύρεσης καινούριου χώρου. Κατέθεσε μάλιστα αριθμητικά στοιχεία, που φανερώνουν πως το πρόβλημα όντως γιγαντώνονται χρόνο με το χρόνο, με τις κηδείες να αυξάνονται. Μάλιστα, το τελευταίο σαββατοκύριακο υπήρξε «κορύφωση» με 16 κηδείες γι΄αυτό και υπήρξε κάποια δυσκολία να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. 
Όπως ανέφερε, «το 2011 πραγματοποιήθηκαν 353 κηδείες, το 2012 372, το 2015 400, το 2016 387 και το 2017 426. Αυτό μας δείχνει πως τα περιθώρια στενεύουν. Ξεκινήσαμε βήματα και μελέτες, επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας σε κάποιους χώρους. Αναμένουμε στις 9/2 τους δασικούς χάρτες, καθώς οι χώροι βρίσκονται σε οριακό σημείο με πιθανές δασικές εκτάσεις».

Μην ξαναπεθάνεις Κυριακή...
Τέλος, έθιξε το θέμα της Κυριακής, μέρα αργίας που πρέπει να ισχύει και στο δήμο, κάτι που πρέπει και οι πολίτες να αντιληφθούν και να μη ζητούν τελευταία στιγμή κηδεία την Κυριακή. «Πρέπει οι κηδείες να είναι προγραμματισμένες από πιο μπροστά. Εμείς θέλουμε σαν πολίτες τελευταία στιγμή να να πετυχαίνουμε όλα. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι πως υπάρχει Κυριακή σε κάποια πράγματα, όπως στα σκουπίδια, στα νεκροταφεία κ.α.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ