Quantcast

http://picasion.com/

Βεροιώτες και Βορειοελλαδίτες αγρότες συνεδριάζουν τη Δευτέρα

Την προσεχή Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, με την συμμετοχή εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου, από Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Κιλκίς, Χαλκηδόνα, Σέρρες και Χαλκιδική, προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους απέναντι στα προβλήματα του κλάδου. Όπως επεσήμαναν μέλη της επιτροπής στο
Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σκοπός της συνάντησης είναι να δηλώσουν «παρών» στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και που δεν αφορούν μόνο τα φορολογικό και ασφαλιστικό, αλλά και να διερευνήσουν τον τρόπο αντίδρασης τους.

Η συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, που «γεννήθηκε» πέρυσι ως όργανο, θα πραγματοποιηθεί στις 7 το βράδυ, σε αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκπρόσωποι από τα αγροτικά μπλόκα των Ευζώνων, της Δοϊράνης, του Προμαχώνα, των Πράσινων Φαναριών και άλλων, που στήθηκαν και πέρυσι σε κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας, «θα συγκεντρωθούμε για να καθορίσουμε τις κινήσεις μας. Σκέψεις υπάρχουν, αλλά τις αποφάσεις θα τις λάβουμε όλοι μαζί» επισήμανε μέλος της.

Το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής
 

Με τις νέες κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται, οι αγρότες διεκδικούν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν και ικανοποίηση των αιτημάτων τους, μεταξύ των οποίων είναι:

-Να μπει τέλος στις ανοιχτές τιμές. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα

- Όχι στην αισχροκέρδεια μιας χούφτας εμπόρων και βιομηχάνων που πωλούν 5-10 φορές ακριβότερα τα προϊόντα, τα οποία αγοράζουν σε ιδιαιτέρως φθηνές τιμές από γεωργούς και κτηνοτρόφους.

- Μείωση του κόστους παραγωγής σε μέσα και εφόδια. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και το πράσινο τέλος στο νερό, να είναι αφορολόγητο το πετρέλαιο κ.λπ.

- Να υπάρχει ακατάσχετο τραπεζικών λογαριασμών 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να μη γίνεται κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ