Quantcast

http://picasion.com/

Σχολιάζοντας... με το νυστέρι!

Από τον Ζήση Χ. Πατσίκα
Καλημέρα και καλή βδομάδα. Στριφογύριζε εδώ και καιρό στο μυαλό μου να ξαναρχίσω μια μόνιμη στήλη και ομολογουμένως μου πήρε καιρό να ξεπεράσω τα «δίστηλα επί δέκα», τον «εξάστηλο τίτλο κεφαλαία» που γράφαμε στις εφημερίδες… και να μπω σε mood σχολιασμού. Είναι κι αυτό το άτιμο το facebook
που μας έκανε όλους σχολιαστές επί παντός επιστητού… Αλλά φτάνει με την ενδοσκόπηση, ας τα πάρουμε με τη σειρά:

· Χθες ήμουν παρών στο συλλαλητήριο και σας μεταφέρω την εικόνα που αποκόμισα. Πραγματικά πάρα πολύς ο κόσμος, αλλά εντάξει μην ακούω υπερβολές - δεν ήταν σαν το 1992. Αλλά τότε πήγαμε σχεδόν υποχρεωτικά και όλοι οι μαθητές, τζάμπα τρένα, τζάμπα λεωφορεία, μπροστά τα κόμματα και οι εκκλησίες και φυσικά αργία στο δημόσιο. Στην εποχή των παχιών αγελάδων…

· Αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά. Η συμμετοχή είχε τεράστια σημασία και συμβολισμό. Αυθόρμητα κατέβηκε ο κόσμος. Απλοί άνθρωποι, όλων των ηλικιών. Είδα και trendy νεολαία, παρόλο που το ενδιαφέρον για την πατρίδα πασάρεται ως… «ντε μοντέ» από τους opinion makers της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ήταν εκεί, με τα κόμματα και την επίσημη εκκλησία απέναντι. Φυσικά όταν έγινε αντιληπτό το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου, πολλοί έσπευσαν ακόμα και στο «και 5». Άργησαν, αλλά τουλάχιστον αντιλήφθηκαν και καλά έκαναν.

· Το κακό είναι με αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται. Νομίζουν ότι τα λεφτά, ο μισθός, η ανεργία, η σύνταξη μπορούν να μπουν στη ζυγαριά με τα εθνικά θέματα. Ανοησίες. Δυστυχώς φανερώθηκε χθες μια πολύ μεγάλη ανακολουθία μεταξύ της επιθυμίας του πολιτικού συστήματος και της λαϊκής βούλησης.

· Να μην ξεχάσω: Γάτα ο Μητροπολίτης μας. Αφουγκράστηκε το λαϊκό αίσθημα αμέσως και κέρδισε πολλούς πόντους στη συνείδηση του κόσμου. Κέρδισε όχι μόνο στη Βέροια, αλλά και στη Θεσσαλονίκη! Ο νοών νοείτω…

· Δεν μπορώ να ακούω τους «πύρινους λόγους» των ομιλητών του συλλαλητηρίου, ότι τάχα «σήμερα δίνουμε εντολή στους πολιτικούς». Όχι αγαπητέ, εντολή δίνεις κάθε φορά που πας να ψηφίσεις. Τότε ερωτάσαι και τότε επιλέγεις ποιον εμπιστεύεσαι να διαφεντεύσει το σπίτι σου. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία μας.

· Είπα δημοκρατία και θυμήθηκα την ΕΡΤ. Μην γκρινιάζετε. Δεν έριξαν μαύρο στο συλλαλητήριο ούτε οι πολιτικοί προϊστάμενοι, ούτε οι εργαζόμενοι. Αναστήθηκαν οι «νεκροί της ΕΡΤ» για να μας θυμίσουν πόσο σάπιο και πόσο αηδιαστικό είναι το βαθύ κράτος!

· Ντροπιαστική μέρα και για την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που μέτρησε 90.000 κόσμο και έβγαλε και ανακοίνωση πριν καλά – καλά ξεκινήσει το συλλαλητήριο. Βέβαια, στην πολιτική επικοινωνία αυτή είναι μια ορθή πρακτική, καθώς διαμορφώνει εγκαίρως την ατζέντα. Στην υπηρεσία της πολιτικής επικοινωνίας και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

· Ο Φραγκούλης Φράγκος (Φραγκούλης είναι το μικρό – να ξέρετε) έχει μεγάλο ρεύμα στην κοινωνία. Οι απόψεις του απηχούν σε ευρύτατο ακροατήριο και η παρουσία έδωσε υπόσταση στο συλλαλητήριο. Όμως, Στρατηγέ, τοποθετείσαι δημοσίως πολλά χρόνια τώρα μετά την αποστρατεία σου, έχοντας δημιουργήσει προσδοκίες γύρω από το όνομα σου. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα (όπως ξέρεις πολύ καλά με το αλεξίπτωτο). Ειδάλλως ελλοχεύει ο κίνδυνος να παρεξηγηθείς.

Λοιπόν, έτσι θα τα λέμε όλα, εδώ, κάθε Δευτέρα… με το νυστέρι!

Ζ.Χ.Π.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ