Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Σείεται» όλη η Μακεδονία από τους σεισμούς στο Κιλκίς - Τι λένε οι σεισμολόγοι

Στον «χορό» των Ρίχτερ είναι τις τελευταίες ώρες η Μακεδονία, έπειτα από διαδοχικούς σεισμούς που έχουν σημειωθεί στο Κιλκίς, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι της περιοχής να ξενυχτήσουν έξω από τα σπίτια τους. Περισσότερες από 10 σεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως και το πρωί της Τρίτης. Η ισχυρότερη
καταγράφηκε στις 6:24 το πρωί και είχε μέγεθος 4,7 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και ακολούθησε αμέσως μετά δόνηση 3,4 Ρίχτερ.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και στην Ημαθία.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος δήλωσε πως είναι ένα στοιχείο που χρήζει αξιολόγησης το ότι οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν όλη τη νύχτα στην περιοχή ήταν κλιμακούμενου μεγέθους. Παράλληλα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς το να χαρακτηρίσει την δόνηση των 4,7 Ρίχτερ ως την κύρια δόνηση, καθώς όπως εξήγησε, η συγκεκριμένη περιοχή έχει δυναμική και μπορεί να δώσει σεισμούς μεγαλύτερου μεγέθους.

«Είναι κάτι που παρατηρείται πολλές φορές στον ελληνικό χώρο και έχει να κάνει με τα ρήγματα της περιοχής», δήλωσε ο κ. Λέκκας . «Από την εμπειρία μας διαπιστώνουμε ότι οι σεισμοί δεν θα σταματήσουν αμέσως. Θα υπάρξει εξέλιξη της δραστηριότητας. Είμαστε επιφυλακτικοί τις πρώτες ώρες», συμπλήρωσε και συμβούλεψε τους κατοίκους της περιοχής να μην μπουν σε παλιά σπίτια.

2 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ