Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε διαφορετική γραμμή οι αγρότες της Ημαθίας - Σκληρή στάση από την Κουλούρα που ξεκινά αύριο κινητοποιήσεις

Τη δική τους ανάγνωση των αποτελεσμάτων από τη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κάνουν οι αγρότες της Ημαθίας. Αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις, εμπάργκο και στρεμματικές ενισχύσεις τέθηκαν επί τάπητος. Οι αγρότες της Κουλούρας δηλώνουν ότι δεν πήραν ικανοποιητικές απαντήσεις
από το Υπουργείο για το χρονοδιάγραμμα καταβολής των χρημάτων και την ενίσχυση τους με αφορμή το εμπάργκο, ξεκινώντας από αύριο κινητοποιήσεις με τρακτέρ στον κόμβο της Εγνατίας Οδού. Οι αγρότες της Νάουσας αναμένουν από τις 7 Φεβρουαρίου, οπότε και λήγουν οι αιτήσεις στον ΕΛΓΑ, την πληρωμή για τις καταστροφές του Ιουλίου, ενώ τηρούν στάση αναμονής για τη γνωμοδότηση της Ε.Ε όσον αφορά την πτώση των τιμών στα ροδάκινα (12 λεπτά κάτω του κόστους) και τα νεκταρίνια (8 λεπτά κάτω του κόστους) τον τελευταίο χρόνο.

Κατεβάζουν τρακτέρ στην Κουλούρα

Στον κόμβο της Κουλούρας με τα τρακτέρ τους θα συγκεντρωθούν αύριο το πρωί τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου να δώσει άμεσες απαντήσεις στα θέματα που τους απασχολούν. 



«Φυσικά και δεν ικανοποιηθήκαμε από τη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό» δηλώνει στον Βεροιώτη ο πρόεδρος του συλλόγου, Τάσος Χαλκίδης. «Εδώ και μήνες περιμένουμε τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις και κανείς δεν ξεκαθάρισε χθες το πότε. Ζητήσαμε ένα ανάλογο πακέτο Καρασμάνη με αφορμή το εμπάργκο, ωστόσο η απάντηση που πήραμε ήταν ότι εάν δεν εγκριθεί από την Ε.Ε η επόμενη κίνηση είναι από τα ΠΣΕΑ, που πρέπει να δηλωθεί ολοκληρωτική καταστροφή. Εδώ πρόκειται για κοροϊδία, όταν αγρότες είναι ακόμα απλήρωτοι από την περασμένη χρονιά. Παράλληλα ζητάμε να μην ενοχληθούν οι αγρότες από τις κατασχέσεις άνω των 500 ευρώ, κάτι για το οποίο δεν δεσμεύτηκε το Υπουργείο» καταλήγει ο κ. Χαλκίδης.
 

Πιο αισιόδοξοι για τις δεσμεύσεις του Υπουργείου οι αγρότες της Νάουσας
 

Ξεχωριστή συνάντηση με τον Υπουργό και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ πραγματοποίησαν χθες οι αγρότες της Νάουσας για τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου και την στρεμματική ενίσχυση. 


«Μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου θα πρέπει να καταθέσουν οι αγρότες τις δηλώσεις τους στον ΕΛΓΑ, και αναμένουμε από εκεί και πέρα την καταβολή των αποζημιώσεων. Από εκεί και πέρα ο φάκελος των στρεμματικών ενισχύσεων θα εξεταστεί από την Ε.Ε και αν δεν υπάρξει φως το Υπουργείο δεσμεύτηκε να εξασφαλίσει τα ποσά από εθνικούς πόρους» επισήμανε με δηλώσεις του στον Βεροιώτη ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας, Μάκης Αντωνιάδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ