Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ποδοσφαιρική γιορτή η κοπή πίτας των Παλαιμάχων της Βέροιας

Την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του έκοψε το βράδυ της Δευτέρας 29/1 ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΓΑΣ και ΠΑΕ Βέροιας. Μια βραδιά στην οποία το παρών έδωσαν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, παράγοντες της ομάδας, εκπρόσωποι του αθλητικού, του πολιτικού, του επιχειρηματικού, του ιατρικού, του δικηγορικού και του
δημοσιογραφικού κόσμου, καθώς και φίλοι της ΠΑΕ Βέροια. 
Ανάμεσά τους ο αντιεισαγγελέας Θανάσης Ακριτίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό, η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Στέργιος Μουρτζίλας, ο τέως περιφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Λάκης Σημαιοφορίδης, ο Στρατηγός εα Θεόδωρος Σιδηρόπουλος με τη σύζυγό του βουλευτή Κατερίνα Παπακώστα και άλλοι.
Το λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Τάκης Παπατζίκος, λέγοντας πως «Η κοπή της πίτας είναι μια συγκέντρωση παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, φιλάθλων και παραγόντων, δεκαετιών, που ο καθένας έχει πάμπολλες αναμνήσεις να μοιραστεί, νίκες, ήττες, ευχάριστα και δυσάρεστα γεγονότα, κόντρες μεταξύ μας και με αντιπάλους και μια σημαντική πορεία», κάνοντας παράλληλα μια σύντομη αναφορά σε σημαντικές στιγμές στην πορεία της ομάδας. 
Ακολούθησαν τιμητικές βραβεύσεις σε ανθρώπους που με την προσφορά τους σημάδεψαν την πορεία της Βασίλισσας του Βορρά. Τα τιμηθέντα πρόσωπα, καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό τους παρουσίασε ο Ζήσης Πατσίκας. Αυτοί ήταν οι: 
Βασίλης Σακελλαρίου
Βεροιώτης γέννημα - θρέμμα. Φίλαθλος της Βασίλισσας του Βορρά από τα γεννοφάσκια του, ακολούθησε την ομάδα παντού, εντός και εκτός έδρας. Ενεργό μέλος επί σειρά ετών στο Σύνδεσμο Φιλάθλων Βέροιας, αφοσιωμένος ψυχή τε και σώματι στην ομάδα μας.
Δημήτρης Τσιούχας
Γεννημένος το 63 στην Καρίτσα Πιερίας, όπου πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα. Ακολούθησε μεγάλη καριέρα στον Πιερικό για 7 χρόνια και μετέπειτα στη Βέροια και την ΑΕ Ποντίων. Παντρεύτηκε στη Βέροια με τη Αντωνία Αντωνιάδου, με την οποία απέκτησαν 8 παιδιά - 6 κορίτσια και 2 αγόρια. Υπόδειγμα ποδοσφαιριστή - οικογενειάρχη. Συμμετέχει ανελλιπώς στα παιχνίδια των παλαιμάχων και είναι καθηγητής φυσικής αγωγής.
Θόδωρος Σιδηρόπουλος
Ο Θόδωρος Σιδηρόπουλος, γεννήθηκε στον Αρχάγγελο της γειτονικής Ειρηνούπολης όπου ακόμα επισκέπτεται το πατρικό του σπίτι. Προέρχεται από αγροτική οικογένεια και τελείωσε το Α’ Δημοτικό Σχολείο και το Α’ Εξατάξιο Γυμνάσιο Βέροιας. Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και του Οικονομικού τμήματος της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για την καριέρα του στις ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαμε να μιλάμε όλη τη βραδιά. Γι’ αυτό θα αναφέρω μόνο ότι διετέλεσε διευθυντής οικονομικού στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΣ από όπου αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιστράτηγου και επίτιμου Διευθυντή του Οικονομικού Σώματος. 
Κώστας Γκαβαϊσές
Ο Κώστας Γκαβαϊσές γεννήθηκε στη Βέροια το 1945. Εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός, ενώ από το 2012 για οικογενειακούς λόγους διαμένει στη Ραφήνα Αττικής.  Διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας, Δημοτικός Σύμβουλος και αντιδήμαρχος Βέροιας. Μέλος του Δ.Σ. του ΓΑΣ Βέροια από την εποχή Τσαμήτρου. Πρόεδρος του ΓΑΣ Βέροια από τον υποβιβασμό της ομάδας στη Δ’ Εθνική το 2001 μέχρι την άνοδό της στη Γ’ το 2003. Ιδρυτής και πρόεδρος της νέας ΠΑΕ Βέροια για να ακολουθήσει η περίοδος του Γιώργου Αρβανιτίδη.
Γιώργος Καλογήρου
Ο Συνθέτης Γιώργος Ι. Καλογήρου γεννήθηκε στη Βέροια και τελειώνοντας το εξατάξιο Γυμνάσιο σπούδασε πιάνο και θεωρητικά της μουσικής. Ίδρυσε την τοπική εφημερίδα ΒΕΡΟΙΑ την οποία και διηύθυνε επί 25 χρόνια. Υπηρέτησε στο Δήμο της Βέροιας, ως διευθυντικό στέλεχος, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Για την πολιτιστική και κοινωνική δράση και πρoσφορά του τιμήθηκε από πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Με την μουσική και κυρίως με την σύνθεση ασχολείται από μικρό παιδί. Έχει πλούσια δισκογραφική δουλειά. Μουσικά έργα του καθώς και τραγούδια του παρουσιάστηκαν, από το 1965 μέχρι και σήμερα, σε συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, με μεγάλες ορχήστρες και με την συνεργασία γνωστών μαέστρων όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Τάκης Αθηναίος, ο Μενέλαος Σπάθης και άλλοι. Τραγούδια του συνθέτη Γιώργου Ι. Καλογήρου ερμήνευσαν οι: Γιάννης Πάριος, Μαρία Δημητριάδη, Τέρης Χρυσός, Πόπη Αστεριάδη, Τάμυ, φυσικά το αλησμόνητο Τρίο Βέροια, και πολλοί άλλοι τραγουδιστές.
Έγραψε μουσική για θεατρικά έργα επαγγελματικών θιάσων. Στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης συμμετείχε τρεις χρονιές (ως συνθέτης) με ισάριθμα τραγούδια σε στίχους του αείμνηστου Μιχάλη Μαρμαρά.
Τιμήθηκε για τη σύνθεση του ύμνου της «Βασίλισσας του Βορρά», με το αίτημα να ξανακουστεί από τα μεγάφωνα του Σταδίου και με την ελπίδα αυτή η επάνοδος να συνδυαστεί με μια νέα λαμπρή σελίδα για την ομάδα της Βέροιας.
Αντώνης Αλεξιάδης
(Την πλακέτα παρέλαβε ο Απόστολος Εμμανουηλίδης)
Ο Αντώνης Αλεξιάδης γεννήθηκε στον Πολυπλάτανο από Μικρασιάτες γονείς. Από νεαρή ηλικία έδειξε το επιχειρηματικό του δαιμόνιο διευρύνοντας τη μονάδα συσκευασίας νωπών φρούτων που ξεκίνησε ο πατέρας του στα μέσα της δεκαετίας του ’70. Και την κατέστησε ως πρότυπο εξαγωγικής επιχείρησης. Με τα διοικητικά της Βέροιας ασχολήθηκε πρώτη φορά το 1985 ως διευθύνοντας σύμβουλος. Ήταν όμως το 1993 ύστερα από πιέσεις ανθρώπων που γνώριζαν τις ικανότητές του, όταν ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ Βέροια. Εξυγίανε τα οικονομικά και έβαλε τα θεμέλια για τη μεγάλη πορεία της Βασίλισσας του Βορρά στα σαλόνια της Α’ Εθνικής κατηγορίας.



Ακολούθησε η κοπή της πίτας από το ΔΣ του Συλλόγου και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Θωμά Παπαδόπουλο. Η βραδιά συνεχίστηκε με ζωντανή μουσική. Δείτε φωτογραφίες:


























































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ