Quantcast

http://picasion.com/

Με 3 χρόνια καθυστέρηση ξεκινά η διαδικασία για αποζημιώσεις στους αγρότες της Ημαθίας

Ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά από μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση τριών ετών, η κυβέρνηση ανέθεσε στον ΕΛΓΑ (ΦΕΚ Τεύχος Β’ 4639/29-12-2017), την υλοποίηση του προγράμματος αποζημιώσεων από πόρους του προγράμματος ΠΣΕΑ, για τους αγρότες της Ημαθίας, που λόγω των έντονων βροχοπτώσεων της περιόδου από 2.9.2014 έως 6.4.2015 το φυτικό τους κεφάλαιο καταστράφηκε (ξεράθηκαν οι δενδροκαλλιέργειες τους).

Ουσιαστικά την τελευταία στιγμή και πριν εκπνεύσει το καταληκτικό όριο της τριετίας, πέραν του οποίου δεν θα μπορούσαν να δοθούν αποζημιώσεις, η κυβέρνηση προχώρησε στην εφαρμογή του αυτονόητου.

Υπενθυμίζω ότι, για το συγκεκριμένο ζήτημα είχα αναγκαστεί να καταθέσω δύο ερωτήσεις στη Βουλή, τον Μάιο και το Δεκέμβριο του 2017.

Υπενθυμίζω ότι είχαν ήδη ολοκληρωθεί, εδώ και καιρό, οι καταγραφές των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

Το μόνο που είχε να κάνει η κυβέρνηση ήταν η έκδοση των αναγκαίων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, και στη συνέχεια η έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας κατάθεσης των δικαιολογητικών και της εκταμίευσης των αποζημιώσεων, αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Με βάση μάλιστα το άρθρο 9 του κανονισμού του ΕΛΓΑ, η καταβολή των αποζημιώσεων θα πρέπει να γίνει εντός τεσσάρων ετών από την εκάστοτε επέλευση ζημιογόνου αιτίου, δηλαδή μέχρι τον Απρίλιο του 2019.

Με τους ρυθμούς που κινήθηκε και κινείται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο συγκεκριμένο ζήτημα, λογικό είναι να υπάρχουν ανησυχία και επιφυλάξεις».


11 σχόλια:

  1. Ο επόμενος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα, Χα, Χα, να εισαι καλα ρε φιλε, μας εκανες και γελασαμε... κατσε να βγει πρωτα βουλευτης γιατι βλεπω να του τρωει την εδρα ο Μπαρτζωκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. etsi elegan kai gia ton xalkidi, tha ginei sigoura ipourgos kai telika mia zoi vouleftis emeine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΣΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΛΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ. Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΛΙΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος Λιολιοπουλος ρε μάγκες; Αυτος εχει αλλαξει 10 κομματα μεσα σε 10 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προβατακια τι εγινε?Αρχισατε να μαλωνετε?Μνημονια 100 χρονια θελουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προβατα ε προβατα!100 χρονια μνημονιο θελετε εσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τσαβδαρίδη θα λέτε και θα κλαίτε... Θα δούμε γατάκια ποιος θα είναι πρώτος στις επόμενες εκλογές. Υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα παραπάνω σχόλια δείχνουν γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ! Κιμ πάτα επιτέλους το κουμπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. επειδη χορτασαμε ψωμι με ολόυς τους προηγουμενους ( θα θα θα) εμεις οι αγροτες και γενικα ολη η ημαθια καλυτερα να παρουν δρομο και να δοκιμασουμε νεα προσωπα ειτε λεγονται Μπαρτζωκας ειτε λιολιοπουλος ειτε βαμβακουλας.. ξυπνατε ρεεεεεεεεε η Ημαθια πεθαινει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. TΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΘΑ ΕΙΝΑΙ:
    1) ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
    2) ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ
    3) ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
    4) ΚΑΡΑΤΖΙΟΥΛΑ
    5) ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
    6) ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ