Quantcast

http://picasion.com/

«Φάμπρικα» με Βεροιώτικα δόντια στα Σκόπια

«Χρυσές» δουλειές κάνουν τα Σκόπια, με πολλούς Βεροιώτες που ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα για να φτιάξουν τα δόντια τους. Άνθρωποι από διάφορες περιοχές της Ημαθίας, που θέλουν να βρουν λύση στο πρόβλημα τους και να αναβαθμίσουν την εμφάνιση τους προσέρχονται στην ΠΓΔΜ για να φύγουν με… καλύτερη οδοντοστοιχία και λιγότερο πόνο. Το «κλειδί» είναι οι τιμές που προσφέρουν
οι επαγγελματίες της ΠΓΔΜ, αφού οι πελάτες αποκαθιστούν τις όποιες ατέλειες στο στόμα τους, χωρίς να τους ξεδοντιάζουν με τον τελικό λογαριασμό. 


Τα Σκόπια έχουν μετατραπεί την τελευταία 10ετία σε «παράδεισο» για πολλούς Βεροιώτες που υποφέρουν από χαλασμένα και προβληματικά δόντια ή επιζητούν απλώς την τέλεια οδοντοστοιχία. Σε περιοχές κοντά στα σύνορα, οδοντιατρικά κέντρα, εξοπλισμένα με μεγάλες ευανάγνωστες πινακίδες στα ελληνικά, σύγχρονα μηχανήματα και γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων φύτρωσαν σαν μανιτάρια. 

Οδοντίατροι, χειρουργοί, οδοντοτεχνίτες, γναθοχειρουργοί και ακτινολόγοι συνεργάζονται στο ίδιο κτίριο, παρέχοντας στους πελάτες τους δελεαστικά πακέτα, με δυνατότητα πάμφθηνης διαμονής μέχρι και δωρεάν μεταφορές! 
Στην ιστοσελίδα γνωστής οδοντιατρικής κλινικής προβάλλεται -στα ελληνικά παρακαλώ- η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς των πελατών όλες τις ώρες τις ημέρας από πόλεις της Β. Ελλάδας. Παρά τις οχλήσεις των ιατρικών ομοσπονδιών προς τα αρμόδια υπουργεία, και τις καταγγελίες για τριτοκοσμικά οδοντιατρεία που παρέχουν αμφιλεγόμενης ποιότητας, ασφάλειας και υγιεινής υπηρεσίες, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, δεν έχει βρεθεί ακόμα φόρμουλα, ώστε οι Έλληνες γιατροί να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί από τους συναδέλφους τους εκτός συνόρων. 

Στους τιμοκαταλόγους των οδοντιατρείων στις παραμεθόριες πόλεις των Σκοπίων βρίσκει εμφύτευμα με 400 ευρώ, σφράγισμα με 20 ευρώ, εξαγωγή δοντιού με 40 ευρώ, την ώρα που στην χώρα μας οι αντίστοιχες τιμές (στο περίπου) είναι 1.200 ευρώ, 60 ευρώ και 100 ευρώ. «Εκεί προσφέρουν οδοντιατρικές υπηρεσίες στο ένα τρίτο του κόστους, δεν μπορούν οι δικοί μας οι γιατροί να τους ανταγωνιστούν. Εγώ έπρεπε να φτιάξω 11 δόντια και να βάλω γέφυρες. Στην Βέροια, μου ζητούσαν 200 ευρώ για το ένα δόντι, ενώ στα Σκόπια μου έκαναν τη δουλειά με 720 ευρώ», λέει γνωστός Βεροιώτης, ο οποίος επισκέπτεται Σκοπιανούς οδοντίατρους πάνω από 10 έτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ