Ενισχύει ο ΟΓΑ οικογένειες με 1 και 2 παιδιά και χαμηλό εισόδημα

Η ενίσχυση του οικογενειών με ένα και δύο παιδιά και με χαμηλά εισοδήματα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου σύμφωνα με τον ΟΓΑ. Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών αντιδρούν στο νέο οικογενειακό επίδομα. Στη διαδικασία ακρόασης στις επιτροπές που συζητούν το
πολυνομοσχέδιο είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος τρίτεκνων, ότι οι οικογένειες με τρία παιδιά είναι πολύ περισσότερες από όσες η κυβέρνηση δηλώνει και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνυπολογίσει, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την ίδια ώρα η ΕΣΑμεΑ αναφέρει ότι «το αναπηρικό κίνημα στηρίζει οποιαδήποτε πρωτοβουλία, που απλοποιεί τη διαδικασία απονομής και πληρωμής επιδομάτων και απαλλάσσει τους πολίτες με αναπηρία και τις οικογένειές τους, από περιττή γραφειοκρατία», ενώ ο ΟΓΑ δήλωσε πως ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των διατάξεων είναι η ενίσχυση των οικογενειών με ένα και δύο παιδιά, καθώς και των χαμηλότερων εισοδηματικών κατηγοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις