Quantcast

http://picasion.com/

Απίστευτο καιρικό φαινόμενο στη Βέροια: Ο ουρανός έγινε κόκκινος την Πρωτοχρονιά

Αντιμέτωποι μ' ένα παράξενο φαινόμενο βρέθηκαν χιλιάδες πολίτες της Βέροιας σήμερα το απόγευμα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Ο ουρανός είχε γίνει κόκκινος, το ίδιο και ο ήλιος, με τους μετεωρολόγους να αναφέρουν πως πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο και ιδιαίτερο φαινόμενο. Ήδη, τα social media πλημμύρισαν με εικόνες με το μαγικό ηλιοβασίλεμα που
εντυπωσίασε και αιφνιδίασε τους Βεροιώτες. Γιατί, όμως, ο ουρανός της Βέροιας έγινε κόκκινος; 

Αστροφυσικοί και μετεωρολόγοι είχαν παρατηρήσει ότι θα υπάρξει έξαρση της γεωμαγνητικής δραστηριότητας εξαιτίας της εμφάνισης του Σέλαος σε αρκετά νοτιότερες περιοχές απ’ ό,τι συνήθως.

Ο αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το ηλιοβασίλεμα ήταν απόρροια των καιρικών φαινομένων του Διαστήματος. Ο διαστημικός καιρός και οι ηλιακές λεγόμενες καταιγίδες δεν μοιάζουν με τις γήινες καταιγίδες, αλλά συνδέονται άμεσα με τη δραστηριότητα του Ήλιου μας.

Η δραστηριότητα αυτή οφείλεται κυρίως στην παρουσία μιας γιγάντιας ηλιακής κηλίδας (AR2443), η εκτεινόταν σε μήκος 175.000 χλμ. από την μία άκρη στην άλλη. Οι ηλιακές κηλίδες είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου και η παρουσία τους επιδρά στα διάφορα γήινα καιρικά φαινόμενα και στις κλιματικές αλλαγές του πλανήτη μας. Οι κηλίδες αυτές εμφανίζονται κυρίως στη διάρκεια έντονης ηλιακής δραστηριότητας, η οποία επαναλαμβάνεται κάθε 11 χρόνια», τόνισε ο κ. Σιμόπουλος.

Και συνέχισε: «Την περίοδο αυτή, απελευθερώνονται τεράστια ενεργειακά κύματα φορτισμένων σωματιδίων που εκπέμπονται από τον Ήλιο, προς όλες τις κατευθύνσεις, δημιουργώντας έτσι τον ηλιακό άνεμο. Η αλληλοεπίδραση του ηλιακού ανέμου και του γήινου μαγνητικού πεδίου είναι ο λόγος που σχηματίζονται πανέμορφα τοπία στον ουρανό και μυστηριώδεις φωτεινές παραστάσεις που αποτελούν το βόρειο και το νότιο Σέλας, σε ύψος που κυμαίνεται από 100 έως 1.000 χιλιόμετρα.

Η παραπάνω, λοιπόν, διαδικασία που επιδρά στα διάφορα γήινα καιρικά φαινόμενα και στις κλιματικές αλλαγές του πλανήτη μας είναι πολύ πιθανό να σχετίζεται με τις πανέμορφες εικόνες του ουρανού που αναρτήθηκαν σε όλα τα social media».




7 σχόλια:

  1. Αχρωματοψία έχεις ρε φίλε; πορτοκάλι είναι ο ουρανός. Τράβα σε κανέναν οφθαλμιατρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που το είδατε το παράξενο φαινόμενο. Αυτό το χρώμα στον ουρανό σημαίνει ότι θα έχουμε δυνατό αέρα της επόμενες ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έρχεται η Δευτέρα παρουσία. Μετανοείτε αμαρτωλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το οτι πηρατε τηλ τον αστροφυσικό και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύση σιμόπουλο και τον ρωτησατε για τον κοκκινο ουρανο της βεροιας με ξεπερναει...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτο σημαίνει ότι θα έχουμε δυνατό αέρα τις επόμενες ημέρες λέει ο άλλος. Πόσο ΑΣΧΕΤΟΣ είσαι ρε φίλε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ