Quantcast

http://picasion.com/

Αντωνίου: Τα συλλαλητήρια διχάζουν τον Ελληνικό Λαό

Σύνθετη ονομασία η θέση του
Με σχόλιο που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Αντωνίου αναφέρεται στο συλλαλητήριο, κάνοντας γνωστή και θέση του για το όνομα των Σκοπίων. Δείτε το σχόλιό του: «Τα συλλαλητήρια δεν προσφέρουν ούτε βοηθούν στην επίλυση σοβαρών
εθνικών θεμάτων. Αντίθετα δυσκολεύουν και ακυρώνουν τους χειρισμούς της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Επί πλέον διχάζουν τον Ελληνικό Λαό σε δήθεν πατριώτες και μη. Κερδισμένοι από τέτοιες εκδηλώσεις σαν τη χθεσινή είναι ακραίοι εθνικιστές και κάθε λογής πατριδοκάπηλοι που προσπαθούν να στήσουν καριέρες εκμεταλλευόμενοι τα πατριωτικά αισθήματα του λαού.

Να μην ξεχνάμε ότι τις μεγαλύτερες καταστροφές σαν χώρα τις υποστήκαμε από άστοχους και επικίνδυνους, τυχωδιωκτικούς χειρισμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μικρασιατική καταστροφή και η διχοτόμηση της Κύπρου.

Εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με το συναίσθημα αλλά με την εκτίμηση των διεθνών συσχετισμών και την οικοδόμηση κατάλληλων συμμαχιών. Και κάτι τελευταίο για τους Βόρειους γείτονες. Η κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας είναι αποκλειστικά Ελληνική. Ας το καταλάβουν και ας αφήσουν τους αστείους και προκλητικούς αλυτρωτισμούς. Για το ονοματολογικό η θέση μου είναι, σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύσει έναντι όλων. (θέση Βουκουρεστίου).

Στη βάση αυτής της θέσης πρέπει η κυβέρνηση να επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση των πολιτών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου. Η Ελλάδα παρά τα οικονομικά της προβλήματα είναι χώρα ισχυρή και αποτελεί πόλο σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή. Τα Βαλκάνια είναι η οικονομική μας ενδοχώρα και ο ζωτικός οικονομικός μας χώρος.

Πρέπει να ηγεμονεύσουμε σε αυτόν χώρο και επομένως έχουμε συμφέρον να λύσουμε με επωφελή τρόπο (win win) τις διάφορες ιστορικές εκρεμμότητες.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ