Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αγρότες Βέροιας: «Θα πιέσουμε με το μοναδικό μας όπλο, τα τρακτέρ» - Τι ειπώθηκε στη συνέλευση

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 22/1 ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, με δυο βασικά σημεία, το ραντεβού που κλείστηκε με τον Υπουργό την Τρίτη στην Αθήνα και την απόφαση να βγουν οι αγρότες την Πέμπτη με τα τρακτέρ τους στην Κουλούρα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Χαλκίδης, αρχικά ενημέρωσε τους
αγρότες πως, έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, την Τρίτη 23/1 θα πραγματοποιήσουν μαζί του συνάντηση στο Υπουργείο, παρουσία και της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, με δύο θέματα συζήτησης, τις βροχοπτώσεις και το εμπάργκο. Μια συνάντηση που όπως είπε, ζητήθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό, έπειτα από το «μήνυμα» που έλαβε από την παρουσία αγροτών και τρακτέρ πριν από λίγες μέρες στην Κουλούρα. 
«Θα πάμε στον Υπουργό με σκοπό να δεσμευτεί τόσο ο ίδιος όσο και ο ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις». Ανανέωσε παράλληλα το ραντεβού με τους αγρότες την Πέμπτη στην Κουλούρα με τα τρακτέρ, ως ένας ακόμα μοχλός πίεσης για τη δικαίωσή τους. «Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα έχει η συνάντηση με τον Υπουργό, είτε είναι θετικό είτε αρνητικό, την Πέμπτη θα δώσουμε όλοι ραντεβού με τα τρακτέρ μας στον κόμβο της Κουλούρας, χωρίς να κλείσουμε δρόμους και να δημιουργήσουμε πρόβλημα σε συμπολίτες μας. Με την πίεση κάτι θα κερδίσουμε», ανέφερε.
Το λόγο πήρε ο γραμματέας του Συλλόγου Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως έπειτα από κάποια «παιχνιδάκια» του Υπουργού, τους κάλεσε σε συνάντηση, αφού ένιωσε πίεση από την παρουσία των τρακτέρ στην Κουλούρα. «Από τον Αύγουστο προσπαθούμε να κλείσουμε ένα ραντεβού μαζί του και το μόνο που έλεγε -και αυτό μέσω των βουλευτών του νομού μας- είναι πως δεν έχει κάτι καινούριο να μας πει. Έπειτα από τη συνάντηση που είχαμε πριν από λίγες μέρες στην Κουλούρα, πήρε το μήνυμα πως δεν πρόκειται να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια και θα παλέψουμε. Ένιωσε πίεση, άλλαξε στρατηγική και αποφάσισε να μας δεχθεί. Και η σημερινή εικόνα της συνέλευσης σίγουρα θα του δημιουργήσει μεγάλο άγχος», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού.
«Προχθές με δήλωσή του παραπλάνησε τους αγρότες, λέγοντας πως θα πληρωθούν μέχρι το τέλος Γενάρη. Ο ίδιος δεν τόλμησε να βγει να ζητήσει συγνώμη για το λάθος του, κάτι που έκαναν κάποιοι τρίτοι, χαρακτηρίζοντας τη δήλωση "άτυχη στιγμή". Άτυχη στιγμή που επηρεάζει τις δικές μας ζωές. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια κατάσταση που να μην επιτρέπει σε κανέναν Υπουργό να λέει... αρλούμπες και να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός στήριξης των αγροτών».

Η συνέλευση έκλεισε με σύμφωνη γνώμη των αγροτών να παραβρεθούν με τα τρακτέρ τους την Πέμπτη στον κόμβο της Κουλούρας και με περαιτέρω αποφάσεις σε περίπτωση ειδικά που η αυριανή συνάντηση δεν έχει θετικό αποτέλεσμα. Δείτε φωτογραφίες:

























ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ