Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χαλκίδης: «Αν δώσουν άδειες, θα φυτέψουμε κάνναβη»

Ο Τάσος Χαλκίδης, αγρότης στην Ημαθία και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, ενημερώθηκε για την επίσκεψη και τα επενδυτικά σχέδια του συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού Πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα που αφορούν την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβεις. Όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» τα
βρίσκει ενδιαφέροντα, προσφέρει τις εκτάσεις του, αρκεί να μην καταλήξει όλο αυτό σε φούσκα. «Ζητάνε μεγάλα χωράφια, 200 στρέμματα για να έχει μεγάλη παραγωγή. Οι περισσότεροι αγρότες εδώ είναι θετικοί, το βλέπουν ως μια νέα καλλιέργεια για θεραπευτικούς λόγους. Θα κάνουν συμβάσεις.

Οσα στρέμματα βάλω εγώ θα κάνω σύμβαση ότι θα τα δίνω εκεί με συγκεκριμένη τιμή. Με 15 λεπτά ροδάκινο επιτραπέζιο και με 20 λεπτά βιομηχανικό, ούτε τους γεωπόνους δεν μπορούμε να ξοφλήσουμε, ούτε λιπάσματα να αγοράσουμε, ούτε να ραντίσουμε. Οπότε οδεύουμε σε αυτή την κατάσταση. Θα πάρουν τα δικά μας τα χωράφια και εμείς θα δουλεύουμε εργάτες εκεί. Εγώ με 160 στρέμματα χωράφια είμαι στα πόδια. Οταν θα βγει μια τιμή καλή και ο αγρότης έχει ζόρια, θα το δώσει, τι θα κάνει; Αν δώσουν άδειες, εμείς είμαστε έτοιμοι να φυτέψουμε κάνναβη», ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Πρώτο Θέμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ