Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα σε Βαρβάρες και Αλεξάνδρεια

Ξεκίνησε την Τετάρτη 13/12 η έναρξη της εκπαίδευσης των 65 συνολικά προσφυγόπουλων που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στα σχολεία της Ημαθίας. Η εκπαίδευσή τους θα γίνεται στα απογευματινά τμήματα των δύο Δομών που συγκροτήθηκαν στο νομό, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας και στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας. Είναι τα ίδια
σχολεία στα οποία λειτούργησαν οι ΔΥΕΠ και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, με τους δύο Διευθυντές, Διονύση Τσιφτσιόπουλο και Κώστα Κωνσταντινίδη αντίστοιχα, να εγγυώνται με την εμπειρία και την ευαισθησία τους, την επιτυχία του Προγράμματος φοίτησης. 
Παράλληλα, ξεκίνησε και η εκπαίδευση των 22 συνολικά νηπίων προσφύγων στα δύο Νηπιαγωγεία που συστήθηκαν εντός των Κέντρων Φιλοξενίας, στην Αλεξάνδρεια και στην Αγία Βαρβάρα. Η έναρξη των μαθημάτων ήταν υποδειγματική. Η μετακίνηση από τα Κέντρα Φιλοξενίας έγινε έγκαιρα και οι δύο Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων με τους εκπαιδευτικούς υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα με αγάπη, χυμούς, γλυκά και μπαλόνια! 
Δεν απομένει παρά να ευχηθούμε στα παιδιά αυτά καλή αρχή, καλή σχολική χρονιά και γρήγορα να μάθουν τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας, για να θυμούνται πάντα τη Χώρα που τους πρόσφερε αγάπη, προστασία και εκπαίδευση.

Διονύσης Διαμαντόπουλος
Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ