Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ωριμάζουν οι συνθήκες στην Ημαθία για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

Ο κ. Βασίλης Χαλκίδης είναι ο πρόεδρος του ομίλου εταιρειών Ευρωφάρμ, που καλύπτει όλο το φάσμα δραστηριότητας του πρωτογενούς τομέα. Ο Ημαθιώτης σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Πρωθυπουργού κ. Καρανίκας επικοινώνησε μαζί του και του εξέφρασε το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την καλλιέργεια
της ιατρικής κάνναβης. «Ο κ. Καρανίκας χειρίζεται τον φάκελο για την κάνναβη. Εγώ μίλησα μαζί του και μου είπε ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για να επενδύσουν και εμείς είπαμε «ας έρθουν εδώ».

Εχουμε δυνατότητα τόσο στην Ημαθία όσο και στην Πέλλα, έχουμε μεγάλο κάμπο, γόνιμα εδάφη και αρδευόμενα, γιατί αυτό το φυτό θέλει συνθήκες ανάλογες με αυτές του βαμβακιού. Αρα, εμείς έχουμε την υποδομή όσον αφορά την καλλιέργεια αλλά και επιχειρηματικά με τις δικές μας εταιρείες. Εχουμε 50 γεωπόνους, άρα και τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε μια τέτοια προσπάθεια. Ο κ. Καρανίκας δεν ανέφερε ονόματα, οπότε δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε αν δεν έχουμε στοιχεία. Η κουβέντα αφορούσε κατά κύριο λόγο τις εκτάσεις.

Εγώ με αυτό το θέμα ασχολήθηκα πριν από 25 χρόνια, με κάποιους Ιταλούς που έχουν παρόμοια επένδυση, αλλά δεν μπορούσα να προχωρήσω τότε. Δεν επιτρεπόταν η καλλιέργεια στην Ελλάδα. Νομικά μπορεί να γίνει η μονάδα, να ιδρυθεί μια ελληνική εταιρεία και εμείς να αναλάβουμε τις συμβάσεις με τους παραγωγούς, την καλλιέργεια, τη συγκέντρωση της παραγωγής και να την παραδίδουμε σε αυτή τη μονάδα. Κάνουμε ήδη συμβολαιακή γεωργία για δέκα καλλιέργειες. Θα προστεθεί άλλη μία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ