Quantcast

http://picasion.com/

Απονομή Πτυχίων σε 27 Αξιωματικούς στη Σχολή Αστυνομίας στο Πανόραμα

Η Τελετή Απονομής Πτυχίων σε 27 αποφοιτούντες Αξιωματικούς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 1/12 στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας στο Πανόραμα Βέροιας. Πρόκειται για Αξιωματικούς από Υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας (τις
περιοχές της Θράκης, Μακεδονίας, Θεσσαλίας & Ηπείρου), του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ) εκπαιδευτικού έτους 2017-2018, που φοίτησαν κατά το χρονικό διάστημα από 23-10-2017 έως 01-12-2017.
Τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες Αξιωματικούς επέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, συνεπικουρούμενος από το Διοικητή της Σχολής, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Διονύσιο ΚΟΥΓΚΑ.
Στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών της Σχολής, παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος τέλεσε και τη Δέηση προς τιμή των αποφοιτούντων Αξιωματικών, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Φάκα, οι Βουλευτές του Νομού Ημαθίας κα. Φρόσω Καρασαρλίδου, κ. Χρήστος Αντωνίου και κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Εθελοντισμού και Ποιότητας Ζωής Δήμου Βέροιας κ. Θεόφιλος Κορωνάς, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Κοτσιάφτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Μαντζούκας, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Γεώργιος Βύνιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Σιμούλης,
ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικός Διευθυντής Χαράλαμπος Θεοχάρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, Επιπυραγός Αλέξανδρος Κουβακάς, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Γκαϊταντζής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ημαθίας κ. Τάσος Κωστόπουλος και το μέλος Δημήτριος Χαμπίδης, ο Πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ Ανδρέας Βέτσος, ο Πρόεδρος - Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας SOUKOS ROBOTS, κ. Κωνσταντίνος Σούκος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Αριστείδης Μπαρμπούτης, ο Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Α΄ Ιωάννης Ψαρογιάννης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, Αστυνόμος Α΄ Ανδρέας Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/Τ.Δ. Ημαθίας, κ. Γεώργιος Χριστοδουλίδης, εκπρόσωποι των Δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών, διδάσκοντες καθηγητές στη Σχολή καθώς και συγγενείς των αποφοιτούντων Αξιωματικών. 
Ο Διοικητής της Σχολής Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας κατά την ομιλία του και μεταξύ άλλων επεσήμανε στους αποφοιτούντες αξιωματικούς: «Επενδύστε στις νέες σας γνώσεις. Μη συμβιβαστείτε γενικά στη ζωή σας και πολύ περισσότερο στην επαγγελματική σας πορεία με συνήθειες, τριβές και κοινοτοπίες. Πάρτε ρίσκα και διαχειριστείτε τις αλλαγές, κάνετε όνειρα και σχεδιάστε δράσεις πέραν των στερεότυπων. Θέσατε φιλόδοξους στόχους, κάνετε προγραμματισμό και απολογισμό του έργου σας. Πρέπει να σκέφτεστε σύνθετα και ως επιτελείς και ως ηγέτες με ανοιχτούς ορίζοντες, με ευελιξία, ταχύτητα και προσαρμοστικότητα όπου και όποτε απαιτείται.
Με τις σκέψεις αυτές και την ελπίδα ότι όλοι σας θα ανταποκριθείτε απολύτως στα ανωτέρω περιγραφέντα καθήκοντα και υποχρεώσεις και θα συμβάλλετε τα μέγιστα με όλες σας τις δυνάμεις, στην καλύτερη Οργάνωση και Λειτουργία των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την ανάδειξη του σύγχρονου και ελπιδοφόρου προσώπου αυτών σας συγχαίρω για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών σας»
Σκοπός της επαγγελματικής μετεκπαίδευσης ήταν η συμπλήρωση της επαγγελματικής και νομικής τους μόρφωσης, η συζήτηση και ανάλυση προβλημάτων που ανέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, η έρευνα, μελέτη και ενημέρωση στα σύγχρονα και γενικότερα θέματα και προβλήματα διοίκησης προσωπικού και επιτελικού σχεδιασμού, καθώς και στα θέματα επικοινωνίας σχέσεων και σχέσεων κράτους-πολίτη, με στόχο τη δημιουργία ικανών ηγετικών στελεχών.
Στις θεματικές ενότητες του προγράμματος εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά αντικείμενα θεωρητικής διδασκαλίας που αφορούν: Θέματα Οργάνωσης Διοίκησης, Ηγεσίας, Ειδικά Θέματα Αστυνομικού Δικαίου, Θέματα Αστυνομικού Ενδιαφέροντος, Νομικά Θέματα, Εθνικά & Διεθνή Θέματα, Θέματα Επικοινωνίας, Ψυχολογίας, Δημοσίων Σχέσεων και Σχέσεων Κράτους - Πολίτη.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρατέθηκε μικρή δεξίωση στις εγκαταστάσεις της Σχολής προς τους προσκεκλημένους, τους εκπαιδευόμενους και τους συγγενείς τους στην οποία παρέστησαν εκατόν πενήντα (150) περίπου άτομα.






ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ