Quantcast

http://picasion.com/

Τιμήθηκε στη Βέροια από την ΙΜΠ η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (φωτο)

Η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων εορτάστηκε στη Βέροια με μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ι Μεραρχία Πεζικού, το απόγευμα της Δευτέρας 20/11 στο Χώρο Τεχνών. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Διοικητής της ΙΜΠ, Υποστράτηγος Γεώργιος Βύνιος, ενώ το μήνυμα της 21ης Νοεμβρίου, εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και
Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παντελεήμων. Ακολούθησε η επετειακή ομιλία της ΙΜΠ αλλά η προβολή βίντεο δραστηριοτήτων της Μεραρχίας, την παρουσία της, τις αποστολές, την προσφορά και το κοινωνικό της έργο από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα.
Στη συνέχεια, ο Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης, ανέπτυξε το θέμα «Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων στη σύγχρονη κοινωνία».
Μια συγκλονιστική ομιλία - μαρτυρία πραγματοποίησε και ο κ. Αθανάσιος Στάικος, πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΔΥΚ '74», όπου εξιστόρησε τις επιχειρήσεις της ΕΛΔΥΚ.
Ο Διοικητής της ΙΜΠ κάλεσε στη σκηνή τρεις βετεράνους, όπου και τους απένειμε από μια τιμητική αναμνηστική πλακέτα της Μεραρχίας, ενώ στο τέλος τίμησε και τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην εκδήλωση ή με τη συμβολή τους παρουσιάστηκε ένα άρτιο αποτέλεσμα.
Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «Αιγές», η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Βέροιας, ενώ ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας και η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, παρουσίασαν χορούς, που στην παράδοσή μας είναι στενά συνδεδεμένοι με τις μάχες.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην στην έκθεση πολεμικού υλικού που λειτουργεί στο υπόγειο του Χώρου Τεχνών, καθώς και στην έκθεση φωτογραφιών και σκίτσων που είχε διαμορφωθεί στο ισόγειο, να δουν από κοντά πολεμικό εξοπλισμό αλλά και να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες καριέρας στο Στρατό. 
Ο εορτασμός των Ενόπλων Δυνάμεων θα συνεχιστεί αύριο, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, με δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Βέροιας στις 10:30 το πρωί και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πλατείας Ωρολογίου. Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση:








































































ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ