Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θεοδωράκης για Venus: «Αυτός είναι ο συνεταιρισμός που θέλουμε»

Εντυπωσιασμένος έμεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του στον συνεταιρισμό «Venus Growers» λίγο έξω από τη Βέροια. Ο υποψήφιος πρόεδρος για το νέο πολιτικό φορέα, ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου και είχε εκτενείς συζητήσεις τόσο με την διοίκηση, όσο και με τους εργαζομένους. Μάλιστα, δεν
δίστασε να αναφέρει πως η «Venus Growers» αποτελεί έναν συνεταιρισμό πρότυπο. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του: 

«Αυτός είναι ο συνεταιρισμός που θέλουμε Venus Growers - έτος ίδρυσης 1963 (τη χρονιά που γεννήθηκα παρεμπιπτόντως). Πρωτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση με 500 μέλη και συνεργάτες άλλους 10 συνεταιρισμούς. Ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα - φρέσκα και κομπόστες. 
Ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Βέροια και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας έκτασης 150.000 τ.μ. 

Καθετοποιημένο μοντέλο λειτουργίας – οργάνωσης, από τη φύτευση των δένδρων μέχρι την παράδοση των προϊόντων στον πελάτη. 

Πάνω από 1.600 εργαζόμενοι ημερησίως κατά την παραγωγική περίοδο.


Πάνω από 160.000 ημερομίσθια ετησίως.

Και τώρα ο συνεταιρισμός προχωράει σε συμβόλαια 15ετούς διάρκειας με τους παραγωγούς, με επιδοτούμενες φυτεύσεις νέων δενδρυλλίων. Έτσι, οι παραγωγοί θα νιώθουν ασφάλεια, θα μπορούν να κάνουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό και η Venus θα μπορεί να σχεδιάσει μια μακροπρόθεσμη εμπορική πολιτική.


Στόχος, βέβαια, ήταν και είναι οι εξαγωγές. Σήμερα εξάγουν το 97% της παραγωγής τους και έχουν πρωτιές σε απαιτητικές αγορές όπως αυτή της Ιαπωνίας.










ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ