Quantcast

http://picasion.com/

Θεοχαρόπουλος για το Πολυτεχνείο: «Να βάλουμε μπροστά το συλλογικό από το ατομικό, αυτό είναι το μήνυμα της ημέρας»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, 44 χρόνια μετά, αποτελεί σύμβολο ασυμβίβαστου αγώνα και ουσιαστικής ενότητας. Θυμόμαστε σήμερα, με ευγνωμοσύνη και σεβασμό, όλους αυτούς που αγωνίστηκαν ενάντια στην επτάχρονη δικτατορία, γνώρισαν βασανιστήρια, φυλακές και εξορίες. Τιμούμε σήμερα αυτούς που «έφυγαν» και αυτούς που ζουν ανάμεσά μας.

Τα μηνύματα του αντιδικτατορικού αγώνα είναι σήμερα εδώ, περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, καθώς η χώρα και η κοινωνία βρίσκονται αντιμέτωπες με την οικονομική κρίση, την αμφισβήτηση κεκτημένων της μεταπολιτευτικής περιόδου και με ρατσιστικές, φασιστικές και ξενοφοβικές θέσεις και πρακτικές.

Η μνήμη είναι δύναμη, όχι όμως όταν την καπηλευόμαστε ή την παραχαράσσουμε, αλλά μόνο όταν την χρησιμοποιούμε για να δώσουμε απαντήσεις στις νέες προκλήσεις. Για να προχωρήσουμε μπροστά με ενότητα και αλλαγή πολιτικών, ώστε να υπερβεί η χώρα την πολυεπίπεδη κρίση και να πάρει την θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και τον κόσμο. Για να χτίσουμε την κοινωνία που ονειρεύτηκαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου, μια κοινωνία με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή. Να βάλουμε μπροστά το συλλογικό από το ατομικό, αυτό είναι το μήνυμα της ημέρας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ