Συνεχίζονται οι Ανοιχτές Συναντήσεις Αυτομόρφωσης στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

Πραγματοποιήθηκε και αυτή την Παρασκευή 3/11 η προγραμματισμένη Ανοιχτή Συνάντηση Αυτομόρφωσης στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας. Την εισήγηση του θέματος « Νοέμβριος 1940: εξορία ή πρώτη γραμμή στο μέτωπο;» έκανε η Αναστασία Γ. Ταναμπάση, διδάκτωρ ιστορίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Στηριγμένη σε υλικό κυρίως
από τα ρουμανικά Αρχεία - γιατί η πρόσβαση στα ελληνικά Αρχεία και σήμερα είναι δύσκολη - αλλά και σε προσωπικές μαρτυρίες παρουσίασε με αυστηρά επιστημονικό τρόπο ένα θέμα που για την ελληνική κοινωνία και επιστήμη θεωρείται ακόμη ταμπού.

Η συζήτησε που ακολούθησε με ποικίλες ερωτήσεις και ουσιαστικές τοποθετήσεις φανέρωσε, όπως τόνισε και η εισηγήτρια, ότι το θέμα χρήζει περαιτέρω διαρεύνησης. Σε κάθε περίπτωση, ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν γόνιμος και εποικοδομητικός και συνέβαλε να παραμείνει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού ως το τέλος.

Την προσεχή Παρασκευή (10/11/’17) οι Ανοιχτές Συναντήσεις Αυτομόρφωσης συνεχίζονται με το πολύ ενδιαφέρον θέμα: «Κοινωνία-Ετερότητα κι Εκπαίδευση. Το παράδειγμα του βλαχόφωνου πληθυσμού της Ελλάδας».Την εισήγηση θα κάνει η φιλόλογος, πρώην συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων Βέροιας και πρόεδρος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Ολυμπία Μπέτσα.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος ενδιαφέρεται να κάνει κάποια εισήγηση να το δηλώσει στο Δ/Σ του Συλλόγου για τον έγκαιρο προγραμματισμό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις