Quantcast

http://picasion.com/

Κίνδυνος τραυματισμού από κεραμίδια στο 1ο Δημοτικό Βέροιας

Την έντονη ανησυχία τους για την ασφάλεια των μαθητών που φοιτούν και παίζουν στο σχολείο, εξέφρασαν στο δημοτικό συμβούλιο της Βέροιας οι γονείς και εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Όπως ανέφεραν, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κεραμοσκεπή του Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου από τον Μάιο του 2016 και η μη αποκατάστασή
της, εγκυμονεί κινδύνους για τους μαθητές, καθώς γειτνιάζει με την αυλή του σχολείου. 
Για το θέμα μίλησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και η Διευθύντρια του σχολείου, οι οποίες κατέθεσαν και αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας την άμεση αποκατάσταση και επισκευή της κεραμοσκεπής, καθώς και την οριστική λύση του προβλήματος από τους αρμόδιους φορείς.
Ο δήμος από την πλευρά του έχει ήδη τοποθετήσει κιγκλιδώματα ώστε τα παιδιά να μην έχουν πρόσβαση κοντά στα κεραμίδια και η πρότασή του είναι να τοποθετηθεί προστατευτικό δίχτυ, έτσι ώστε να μην πέφτουν οι μπάλες των παιδιών στα κεραμίδια και προκληθεί ατύχημα. Κάτι στο οποίο αντιδράει η Εφορεία Αρχαιοτήτων γιατί όπως λέει χαλάει την πρόσοψη του ναού και προσβάλλει το μνημείο και αντιπρότεινε να φυτευτούν σε απόσταση 4 μέτρων από το σύνορο με τον ναό, κυπαρίσσια και πικροδάφνες ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά, κάτι όμως που θα μικρύνει κατά πολύ την αυλή του σχολείου.
«Ήδη η αυλή του σχολείου θυμίζει ΚΑΠΗ» είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης, καθώς τα παιδιά φοβούνται να παίξουν μήπως και πέσει καμιά μπάλα στα κεραμίδια και είναι συνεχώς υπό την επιτήρηση των δασκάλων. «Η θέση μας είναι ότι όλες οι παρεμβάσεις εναπόκεινται στην εκκλησιαστική επιτροπή και την αρχαιολογία. Εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε στο μνημείο. Προτείνουμε το δίχτυ ασφαλείας», συμπλήρωσε.
Οι μαθητές θα βγουν στη σύνταξη μέχρι να ψηλώσουν τα κυπαρίσσια», σχολίασε ο Αντώνης Καγκελίδης, ενώ πρότεινε την... παραδοσιακή ελληνική λύση στα προβλήματα, να φωνάξουν οι γονείς και εκπαιδευτικοί τα κανάλια.
«Η αρχαιολογία θέλει την όποια αποκατάσταση με τις παλιές προδιαγραφές, τότε που δεν υπήρχε η επικινδυνότητα για τα παιδιά. Δε θέλει να ρίξει νερό στο κρασί της», ανέφερε ο Νίκος Μπέκης, ενώ όπως είπε, «Η πρόταση για το δίχτυ είναι το καλύτερο, έχει γίνει και αλλού και το πρόβλημα λύθηκε. Η αρχαιολογία πρέπει να μάθει πως η ζωή εξελίσσεται και ο κόσμος προχωράει».
«Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρό, μέχρι που οι άνθρωποι έφτασαν στο δημοτικό συμβούλιο. Αν συμφωνούν οι γονείς με το πλέγμα θεωρώ πως πρέπει να το κάνουμε καθώς θα λυθεί το θέμα της επικινδυνότητας και μετά ας ασκηθεί πολιτική πίεση για τις επόμενες λύσεις», ανέφερε ο Γιώργος Μελιόπουλος. 
«Να μην κάνουμε τα παλικάρια εδώ μέσα, ξέρουμε ότι ό,τι απόφαση και να πάρουμε θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την αρχαιολογία. Για αυτούς προέχει το μνημείο και δεν τους ενδιαφέρει το σχολείο», είπε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος, που επέμεινε στην πρόταση να μπει το δίχτυ.

Η θέση των γονέων και εκπαιδευτικών είναι να βγουν τα κιγκλιδώματα που τοποθέτησε ο δήμος, καθώς όπως είπε και η Διευθύντρια δεν αρμόζουν σε μαθητές αλλά σε άλλες περιπτώσεις, να μπει προσωρινά το δίχτυ αλλά και σε συνεργασία με το δήμο να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ