«ΙΚΤΕΟ Βέροιας - Μακροχώρι»: Στην υπηρεσία του οδηγού

Το «Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Βέροιας» Α. Μαυρίδης - Α. Ψάρρας Ο.Ε. με τις εγκαταστάσεις του στο Μακροχώρι και στη Νάουσα, βρίσκεται 10 χρόνια στην υπηρεσία του οδηγού της Ημαθίας, και γιορτάζει προσφέροντας 10% έκπτωση για όλο το 2017. Ο έγκαιρος έλεγχος του αυτοκινήτου, μας προσφέρει την ασφάλεια πως οδηγούμε ένα αξιόπιστο
όχημα. Επιπλέον ο έγκαιρος έλεγχος ΚΤΕΟ μπορεί να μας γλυτώσει από μια μικρή αρχικά βλάβη, η οποία στη συνέχεια θα εξελιχθεί σε μεγάλη και πολύ ακριβή. Στις οικονομικές συγκυρίες που ζούμε, κάθε ευρώ μετράει. Επίσης μας «προστατεύει» και από τους ελέγχους της Τροχαίας και τα οδυνηρά πρόστιμα που προβλέπονται για όσους δεν έχουν να δείξουν το απαραίτητο έγγραφο.

Το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Βέροιας στο Μακροχώρι, παρέχει στο κοινό υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Πέρα από τους απαραίτητους (βάση νομοθεσίας) τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων, παρέχουμε και μια σειρά από επιπλέον υπηρεσίες, όπως δωρεάν "car pick up and return service". Παραλαμβάνουμε το αυτοκίνητο, διενεργούμε τον τεχνικό έλεγχο και σας το επιστρέφουμε στην πόρτα σας.

Τι ελέγχουμε στα ΚΤΕΟ

Σε κάθε περιοδικό τεχνικό έλεγχο, οι τεχνικοί οφείλουν και πρέπει να ελέγχουν το σύνολο των μερών του αυτοκινήτου. Σε γενικές γραμμές:

1. Η πρώτη δουλειά του τεχνικού συνήθως αφορά στον απαραίτητο, εξωτερικό οπτικό έλεγχο του οχήματος για οξειδώσεις και χτυπήματα που αναδεικνύει και τη γενικότερη κατάσταση του αυτοκινήτου. Αμέσως μετά, ελέγχεται αν το αυτοκίνητο διαθέτει τρίγωνο, πυροσβεστήρα και φαρμακείο.

2. Ακολουθεί ο έλεγχος των ελαστικών. Αρκετοί πιστεύουν ότι ο σημαντικότερος μηχανισμός ασφάλειας σε ένα όχημα είναι τα φρένα. Η άποψη αυτή είναι σωστή αλλά τι θα ήταν όμως τα φρένα χωρίς καλά ελαστικά; Τα ελαστικά είναι η μοναδική επαφή του οχήματος με το δρόμο. Είναι αυτά τα οποία μεταφέρουν την κίνηση του οχήματος, αποσβένουν πριν από την ανάρτηση τους κραδασμούς διαβάζοντας και την παραμικρή ανωμαλία του εδάφους και είναι αυτά τα οποία αποτυπώνουν την οδική συμπεριφορά του οχήματος στο δρόμο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο κρίσιμη και απαραίτητη είναι η καλή τους κατάσταση και η διατήρηση των προδιαγραφών λειτουργίας τους.

3. Στο επόμενο βήμα, ελέγχεται οπτικά ο κινητήρας και ο αριθμός πλαισίου που φέρουν όλα τα αυτοκίνητα. Ουσιαστικά, με αυτό τον τρόπο γίνεται έλεγχος για την ταυτότητα του αυτοκινήτου και αν έχει γίνει κάποια αλλαγή στα παραπάνω σημεία.

4. Η μέτρηση των εκπεμπόμενων ρύπων είναι ένα από τα βασικά σημεία της διαδικασίας και αν απαιτείται, εκδίδεται Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων.

5. Αμέσως μετά, ακολουθούν οι μετρήσεις των αμορτισέρ, η σύγκλιση και απόκλιση του διευθυντηρίου άξονα, το σύστημα αναρτήσεων, όπως και η απόδοση των φρένων και του χειρόφρενου. Τέλος, η σύγκλιση/απόκλιση των τροχών μετριέται και στον πίσω άξονα.

6. Μέτρηση των φώτων

7. Έλεγχος του κάτω μέρους του αυτοκινήτου, με τη βοήθεια ειδικής ράμπας.


Υπηρεσία Κάρτας Καυσαερίων

Κάθε χρόνο (εκτός από τα ταξί και Βαρέα Οχήματα στα οποία ο έλεγχος καυσαερίων γίνεται κάθε έξι μήνες) όλα τα οχήματα περνούν έλεγχο καυσαερίων. Εξυπηρετείστε άμεσα εντός 5 μόλις λεπτών.

Αξίζει να σημειώσετε πως όταν το αυτοκίνητο σας περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ μπορεί ταυτόχρονα να «αποκτήσει» και την κάρτα καυσαερίων (με ισχύ για 1 έτος).
Συνήθεις ερωτήσεις-απαντήσεις

Πόση ώρα διαρκεί ο έλεγχος;

Η διαδικασία του τεχνικού ελέγχου είναι απλή, εύκολη και πάνω από όλα γρήγορη. Ο τεχνικός έλεγχος διαρκεί μόνο 30 λεπτά!

Πότε περνάω ΚΤΕΟ;

Όλα τα οχήματα ελέγχονται αρχικά μετά από 4 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έκτοτε περιοδικά κάθε 2 χρόνια.


Θέλω να ελέγξω μόνο ένα συγκεκριμένο σημείο του αυτοκινήτου μου και όχι να περάσω ΚΤΕΟ. Μπορώ; Κι αν ναι τι κάνω σε αυτή τη περίπτωση;

Φυσικά και μπορείτε. Ο "Εκούσιος Έλεγχος" γίνεται σε ένα ή περισσότερα σημεία του οχήματος, κατά εντολή και απαίτηση του πελάτη και δεν είναι υποχρεωτικός από τη νομοθεσία.

Την προηγούμενη φορά έβγαλα το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου σε δημόσιο ΚΤΕΟ. Μπορώ για τον επόμενο έλεγχο να πάω σε ιδιωτικό;

Μπορείτε να περάσετε Τεχνικό Έλεγχο σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ θέλετε, ανεξαρτήτως το πού περάσατε την προηγούμενη φορά. (π.χ. άλλο ιδιωτικό ή δημόσιο ΚΤΕΟ).

Ποια είναι τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσω;

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε για όλα τα Ι.Χ. είναι τα εξής:

• Αδεια κυκλοφορίας ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αυτής
• Ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης αυτού που φέρει το όχημα
• Κάρτα ελέγχου καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.) εφόσον είναι σε ισχύ. Σε περίπτωση που η Κ.Ε.Κ έχει λήξει ή δεν υπάρχει, θα εκδοθεί από το KTEO
• Δελτίο τεχνικού ελέγχου (στην περίπτωση που το όχημα έχει ξαναπεράσει από έλεγχο σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ)

Μπορεί να προσκομίσει το όχημα κάποιος άλλος, αν δε μπορεί ο ιδιοκτήτης;

Το όχημα μπορεί να το προσκομίσει οποιοσδήποτε. Δε χρειάζεται να είναι ο ιδιοκτήτης. Το μόνο που χρειάζεται να έχει μαζί του είναι κάποιο έγγραφο πιστοποίησης της υπογραφής του (ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα).

Θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και θέλω να μάθω σε τι κατάσταση βρίσκεται μηχανικά.

Φυσικά! Μπορείτε να το περάσετε "Εκούσιο Τεχνικό Έλεγχο" και να μάθετε ακριβώς πού είναι ταλαιπωρημένο το αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει.

«Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Βέροιας»
Α. Μαυρίδης - Α. Ψάρρας Ο.Ε.
Στην υπηρεσία του οδηγού

Δημοφιλείς αναρτήσεις