Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ικανοποιημένη και έτοιμη για νέες προκλήσεις η Κεντροαριστερά της Ημαθίας

Σε έναν πρώτο απολογισμό προχώρησαν, μέσω κοινής συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας 13/11, η Νομαρχιακή Επιτροπή Εμπιστοσύνης (ΝΟΕ) Ημαθίας και οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στο εγχείρημα ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Λίγες μόνο ώρες από την ανακοίνωση των τελικών
αποτελεσμάτων, ο Γιάννης Χασιώτης, ο Κώστας Ασλάνογλου, γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ, ο Θωμάς Λιόλιος εκπρόσωπος του Ποταμιού, ο Τάσος Τόλιος και Θανάσης Παπακωνσταντίνου, αναφέρθηκαν στον αριθμό του κόσμου που προσήλθε στις κάλπες, το αποτέλεσμα και τα επόμενα βήματα του νέου πολιτικού φορέα. 
«Η εκτίμησή μας πριν τις εκλογές ήταν πως στην Ημαθία θα ψηφίσουν 2500 άτομα, όπως και έγινε. Ο αριθμός αυτός είναι για εμάς πολύ σημαντικός και δίνει πολιτικό μήνυμα, πως πρόκειται για ένα νέο κίνημα ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Χασιώτης και συνέχισε λέγοντας «Είναι σημαντικό για εμένα που είδα ανθρώπους που είχα να δω πολλά χρόνια, να θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία, να σηκώνονται από τον καναπέ και να περιμένουν αγόγγυστα στην ουρά για 40 λεπτά», είπε μεταξύ άλλων, ευχαριστώντας παράλληλα τους εθελοντές που συμμετείχαν στη διαδικασία, η οποία διεξήχθη χωρίς προβλήματα. «Κανένα παράπονο και ένσταση για την εκλογική διαδικασία και ελπίζω πως εξίσου μαζικά και αποτελεσματικά θα διεξαχθεί και την επόμενη Κυριακή», ανέφερε κλείνοντας.
Παράδειγμα και υπόδειγμα χαρακτήρισε τη διαδικασία ο Τάσος Τασιόπουλος, καθώς όπως είπε, εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς καμία ένσταση στο τέλος της. Σύγκρινε στη συνέχεια τα νούμερα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, σε σχέση με αυτά του νέου πολιτικού φορέα, λέγοντας πως χθες συμμετείχε μεγαλύτερο ποσοστό και αυτό συνέβη για δυο λόγους. «Πρώτον, ότι η σημερινή κυβέρνηση παράγει απελπισία και δεύτερον, η θέληση των ανθρώπων να επανέλθουν στην Κεντροαριστερά, κάτι που φάνηκε από την προσέλευση. 
Αυτοί που προσήλθαν στην κάλπη έχουν στο νου τους δυο πράγματα. Πρώτον, ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ενότητα, όπως αυτή του 1974, όπου άγνωστοι άνθρωποι έφτασαν να συστήσουν το ΠΑΣΟΚ. Εάν η ενότητα σήμερα δεν εκφραστεί με τον ίδιο τρόπο αλλά είναι επίπλαστη, ανθρώπων που διεκδικούν καρέκλες, τότε ήδη έχουμε αποτύχει.
Δεύτερον, άλλαξαν τα διλήμματα. Αριστερά ή δεξιά, μνημονιακοί ή μνημονιακοί».
«Η χθεσινή διαδικασία κατέδειξε την ανάγκη ενός τσαλακωμένου λαού από την δεξιά και αριστεροδεξιά ανικανότητα, να εκφραστεί επιζητώντας τη χαμένη του αξιοπρέπεια», ανέφερε ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου. «Η Φώφη Γεννηματά έχει ένα ισχυρό προβάδισμα, της αναγνωρίστηκε η προσπάθειά της για ενότητα και ανάκαμψη, το πολιτικό της ήθος και το κλίμα που δημιούργησε όλο το διάστημα. Διαμορφώνεται ένα άλλο πολιτικό τοπίο και όλοι θα προχωρήσουμε αλληλέγγυοι σε αυτό που οραματιζόμαστε, για να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στον κόσμο».
Ο Θωμάς Λιόλιος ξεκίνησε ευχαριστώντας τους εθελοντές και την επιτροπή που συνέβαλαν στην υποδειγματική διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, διαδικασία που έστειλε παράλληλα και ένα πολιτικό, βαθύ και ουσιαστικό μήνυμα όπως είπε, ότι η δημοκρατία λειτουργεί και όταν λειτουργεί συγκινεί τους ανθρώπους. 
Σχετικά με το αποτέλεσμα, ανέφερε πως «Η ευθύνη που φορτώνονται η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης γίνεται ακόμα μεγαλύτερη από τον αριθμό των συμμετεχόντων. Έχουν ένα τεράστιο έργο μπροστά τους, όχι μόνο να δημιουργήσουν ένα κόμμα αλλά να στρέψουν τα πολιτικά πράγματα σε μια κατεύθυνση που δε θυμίζει το παρελθόν. Είναι πλέον η μεγάλη ευκαιρία να μπορέσει η παράταξη να παίξει σημαντικό ρόλο στην πατρίδα μας και να δημιουργήσουν την ελπίδα που έχει ο κόσμος να πάμε μπροστά».
«Βρισκόμαστε στην αυγή μιας νέας εποχής», είπε αρχικά ο Κώστας Ασλάνογλου. «Κάποιοι προβληματίζονται βλέποντας εμάς να εκπροσωπούμε την προσπάθεια αυτή. Η χώρα έχει ανάγκη να αναδείξει τις δυνάμεις της σοβαρότητας, της ευθύνης και της αξιοπρέπειας που υπάρχουν αν και όχι ακόμη πλειοψηφικές αλλά αντιστέκονται στον εθνικολαϊκισμό. Το πρώτο βήμα για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα έγινε χθες. Μένουν πολλά και σημαντικά. Το γεγονός ότι το πιο ικανό, φωτισμένο κομμάτι της κοινωνίας βρέθηκε στις κάλπες είναι ελπιδοφόρο. Η εγκυρότητα της χθεσινής διαδικασίας αποδεικνύει πως κάτι καινούριο γεννιέται. Νέα παιδιά, καμία διαφωνία, μιλάμε για μια νέα πολιτική πραγματικότητα. Πιστεύω πως είμαστε ο ένας από τους δυο μεγάλους πόλους που σχηματίζονται. Το νούμερο που φέραμε στην Ημαθία είναι εξαιρετικό. Τα βαρίδια του παρελθόντος τα "χαρίσαμε" σε αυτούς που σήμερα εμφανίζονται να κουνούν το δάχτυλο στην κοινωνία και στον πολιτικό χώρο. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι αλλά όσοι προκάλεσαν με τη συμεριφορά τους δεν έχουν καμία θέση την επόμενη ημέρα», είπε, αναφέροντας στη συνέχεια τα επόμενα βήματα του νέου πολιτικού φορέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ