Στη Βέροια το 51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της ΕΣΕΤ

Με θέμα «Δημοσιογραφία και Δημοσιογράφος στην Ελληνική Περιφέρεια» η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου διοργανώνει το 51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της, το τριήμερο 6 με 8 Οκτωβρίου 2017 στη Βέροια. Στο Συνέδριο συμμετέχουν ως εισηγητές, Πανεπιστημιακοί, Επιστήμονες και Δημοσιογράφοι οι οποίοι θα
αναπτύξουν θέματα, θα αναλύσουν το περιεχόμενο ερευνών – μελετών και θα περιγράψουν τη σημερινή κατάσταση όπως διαμορφώνεται για τα μέσα ενημέρωσης, την δημοσιογραφία και τον δημοσιογράφο στην ελληνική περιφέρεια. 


Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος και να απαντηθούν ερωτήματα όπως:

- Πόσο έχει αλλάξει το διαδίκτυο, τα νέα Μέσα Ενημέρωσης, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το πεδίο της ενημέρωσης και της επικοινωνίας του κοινού;
- Πώς συμβιώνουν και ως πότε τα έντυπα, τα οπτικοακουστικά και τα ψηφιακά Μέσα Ενημέρωσης;
- Ποιος ο ρόλος της Δημοσιογραφίας και του Δημοσιογράφου σήμερα στην ελληνική περιφέρεια;
- Πώς προσδιορίζονται ως έννοιες, ως επάγγελμα, ως εργασία;
- Ποια είναι τα προβλήματα, ποιο είναι το μέλλον και οι προοπτικές;

Στο Συνέδριο θα παραστεί και θα χαιρετήσει η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Ισμήνη Κριάρη, εισηγητές θα είναι η Μαριάννα Ψύλλα (αν. καθηγήτρια, πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου), η Τέσσα Δουλκέρη (καθηγήτρια Επικοινωνίας ΑΠΘ), η Αγγελική Γαζή (επ. καθηγήτρια, Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου), ο Σωκράτης Δεληβογιατζής (καθηγητής Φιλοσοφίας ΑΠΘ) ως συντονιστής, ο Αντώνης Μουντάκης (πρόεδρος ΕΙΕΤ και αντιπρόεδρος ΠΕΕΙ), η Αγγελική Κοτταρίδη (Δρ. Αρχαιολόγος – Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας), ο Εμμανουήλ Ξυνάδας (Διδάκτορας Ιστορίας), ο Γιώργος Μελίκης (Δημοσιογράφος – Ερευνητής), ο Ευάγγελος Πάλλας (Δημοσιογράφος-Ερευνητής–Αναλυτής), η Λεμονιά Βασβάνη (Δημοσιογράφος), και οι δημοσιογράφοι της ΕΣΕΤ, Γεωργία Πανδρούλα, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Πάρη Ντελκή, Μαργαρίτα Σπηλιοπούλου και Σοφία Σιδηροπούλου.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από κοινού με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το Δήμο Βέροιας, καθώς και με τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου και την Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων ΤΑΔ.

Σημαντική είναι η συνεισφορά των τοπικών φορέων και επιχειρήσεων που ως χορηγοί συμβάλουν στην επιτυχημένη διοργάνωση του Συνεδρίου και την φιλοξενία των συνέδρων. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δημοσιογράφοι από τις περισσότερες περιφέρειες της χώρας και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ημαθία και τη Βέροια μέσα από εισηγήσεις για την ιστορία, τον πολιτισμό και τα τοπικά ΜΜΕ, επίσκεψη – ξενάγηση στο οινοποιείο του Ο.Σ. «ΒΑΕΝΙ – ΝΑΟΥΣΑ», αλλά και τρεις ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις, στους αρχαιολογικούς χώρους της Μίεζας (Σχολή Αριστοτέλη) και Βεργίνας, αλλά και στην πόλη της Βέροιας τις οποίες θα επιμεληθεί και θα πραγματοποιήσει η κ. Αγγελική Κοτταρίδη, Δρ. Αρχαιολόγος - Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις