Συνάντηση για την ανάπτυξη του Ιατρικού συνεδριακού Τουρισμού στην Ημαθία

Με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας Δημήτρη Μαυρογιώργο συναντήθηκε τη Δευτέρα 9/10 ο ως πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας Δημήτρης Μάντσιος. Κύριο θέμα της συνάντησης, η ανάπτυξη του Ιατρικού Συνεδριακού Τουρισμού στην Ημαθία. Συζητήθηκε η δυνατότητα των υποδομών για τη διεκδίκηση ιατρικών συνεδρίων και
ημερίδων, με πρωτεργάτη το Νοσοκομείο Ημαθίας, καθώς και η κατάρτιση παραλλήλων συνεδριακών δράσεων και προγραμμάτων.
Ο κ. Μαυρογιώργος αναφέρθηκε στην υπάρχουσα πρόταση, για την ανάληψη από το Νοσοκομείο Ημαθίας το 2018, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου, με συμμετοχή πάνω από 1.000 συνέδρων με τους συνοδούς τους.
Η Ένωση των Ξενοδόχων θα καταρτίσει πλήρη πρόταση για το παράλληλο πρόγραμμα των συνέδρων και των συνοδών, αναδεικνύοντας τον αρχαιολογικό, τον πολιτισμικό καθώς και τον γαστρονομικό πλούτο της Ημαθίας, συμβάλλοντας στην επιτυχημένη έκβαση των συνεδρίων.

Παράλληλα συζητήθηκε η πρόταση του κ. Μαυρογιώργου για την εδραίωση στο Νοσοκομείο Ημαθίας των πανελληνίων σεμιναρίων εντατικής ιατρικής, για τα οποία υπάρχει έντονο το ενδιαφέρον συμμετοχής, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για όλη την Περιφερειακή Ενότητα.
Η αναγκαιότητα διάχυσης των ιατρικών υπηρεσιών και των επεκτάσεων που τις συνοδεύουν στην τοπική κοινωνία, υπήρξε η κοινή συνισταμένη της συνάντησης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις