Quantcast

http://picasion.com/

Ο Σεφ του «Βεροιώτη» μας ετοίμασε Σκαλοπίνια με σως μανιταριών - Δείτε τη συνταγή

Τα σκαλοπίνια είναι ιταλικός όρος για λεπτές φέτες μοσχαρίσιου ή χοιρινού φιλέτου, που μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους 
Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς μας ετοίμασε μια κλασσική και αγαπημένη συνταγή για μοσχαρίσια σκαλοπίνια. Συνοδευμένα με σως μανιταριών. Συνοδεύονται υπέροχα με ρύζι ή πουρέ πατάτας. Δείτε τη συνταγή:


Αλατοπιπερώνουμε τα σκαλοπίνια. 
Αφαιρούμε από τα μανιτάρια το κοτσάνι τους και τα κόβουμε, αν είναι μεγάλα, σε φέτες. 
Τα ραντίζουμε καλά με το λεμόνι. 
Βάζουμε σε τηγάνι το μισό βούτυρο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει. 
Αλευρώνουμε ένα-ένα τα σκαλοπίνια, τα τινάζουμε καλά και τα βάζουμε να τηγανιστούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από τις δυο πλευρές. 
Τα κρατάμε στην άκρη σκεπασμένα. 
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. 
Αλατοπιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με 1/2 κ.γ. αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό ζεστό. 
Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν περίπου 7'-8', ανακατεύοντας συχνά. 
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα σκαλοπίνια και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί 1'-2'. 
Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως τα σκαλοπίνια με τη σάλτσα τους. Συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Υλικά
8 μοσχαρίσια σκαλοπίνια με πάχος όχι μεγαλύτερο από 1 εκ.
500 γρ. μανιτάρια λευκά
2 σκ. σκόρδο
1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου
60 γρ. βούτυρο φρέσκο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ