Quantcast

http://picasion.com/

Καμίνης από Βέροια: «Δε θα είμαστε "τσόντα" στα σχέδια των άλλων»

Στη Βέροια βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 17/10 ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την θέση του επικεφαλής του Νέου Πολιτικού Φορέα, Γιώργος Καμίνης, όπου και πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία στους πολίτες στην Εληά. Η ενότητα της παράταξης ήταν το πρώτο σημείο της ομιλίας του, ενότητα που όπως είπε θα διασφαλιστεί με τη μαζική προσέλευση του κόσμου στην κάλπη για την ανάδειξη του επικεφαλής.

«Η μαζική προσέλευση του κόσμου θα διασφαλίσει την ενότητα της παράταξης. Θέλουμε εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να έρθουν στην κάλπη. Δεν μας ταιριάζει το 5, 6 ή 7%. Δεν θέλουμε να είμαστε "τσόντα" συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων. Θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στο πως θα βγει η χώρα από την κρίση. Έχουμε το χρέος να ανοίξουμε το δρόμο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. 

Άργησα να πάρω την απόφαση να μπω στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά από την στιγμή που την πήρα σας διαβεβαιώ πως θα μείνω. 

Δυο άξονες υπάρχουν στην πολιτική ζωή και ιστορία της χώρας. Της συντήρησης και της προόδου.
Είναι συντήρηση ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εφαρμόζει την πιο συντηρητική πολιτική και φαντασιώνεται την Ελλάδα του χθες και της χρεοκοπίας.
Είναι συντήρηση η ΝΔ, γιατί λίγο αν την ξύσεις βγαίνει στην επιφάνεια η λαϊκή δεξιά που κρύβει στα σπλάχνα της.

Πρόεδρος είναι να βάζουμε αναχώματα. Ναι στο άνοιγμα της κοινωνίας, στην τεχνολογική πρόοδο και το άνοιγμα των αγορών, αλλά χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω, αυτούς που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις εξελίξεις. Να δείξουμε μια μέριμνα σε αυτούς να μην τους αφήσουμε πίσω.

Σχετικά με το δημόσιο τομέα ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
Χωρίς καλή δημόσια διοίκηση δεν πρόκειται να δούμε σοβαρές κυβερνήσεις στη χώρα. 
Δύσκολα θα μείνουν στη χώρα οι επενδυτές, δύσκολα θα εμπιστευθούν τη γραφειοκρατική και αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση.
Δεν είμαστε με τους δημοσίους υπαλλήλους που δε δέχονται την αξιολόγηση.

Έχουμε ιστορικό καθήκον, κάνουμε μια νέα αρχή. Να πούμε τον κόσμο την αλήθεια. Θα είναι δύσκολη αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Ότι ψέμα ήταν δυνατόν να λεχθεί μας το φούσκωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 
Χρειαζόμαστε ένα καλύτερο κράτος και αξιολόγηση. Και στα κόκκινα δάνεια. Όχι όλοι στο ίδιο τσουβάλι, οι άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν, με τους μπραταχτσήδες. 

Στο δήμο Αθηναίων παραλάβαμε έλλειμμα 46εκ€ και σήμερα έχουμε πλεόνασμα 27εκ.€. Παραλάβαμε τραπεζικά δάνεια 220εκ€ και έπεσαν κάτω από το μισό. Αν η Αθήνα μπόρεσε να το κάνει αυτό, μπορεί και η χώρα, αρκεί να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει.

Ο παιδικός πληθυσμός μειώθηκε. Έχουμε σχολεία πλέον με λίγους μαθητές σε κοντινή απόσταση. Τι πρέπει να κάνουμε; Συγχωνεύσεις για να μειώσουμε τα έξοδα. Αλλά βρίσκουμε αντίδραση και από αυτούς που δεν θέλουν να χάσουν τη διευθυντική τους θέση.

Η περιοχή σας δεν αναπτύχθηκε όπως θα έπρεπε, γιατί υπήρχε μονομερής προσανατολισμός. Δεν έγινε διασπορά της διάθεσης των προϊόντων σας. Δεν αρκεί μόνο να εξάγεις, γιατί κάποια στιγμή οι ξένες αγορές μπορεί να κλείσουν. Πρέπει να συνδέσεις το προϊόν σου με την ανάπτυξη αυτής της χώρας. Να συνδυάσεις τουρισμό, πολιτισμό και την παραγωγή του τόπου. Να κινείται η οικονομία και να δημιουργούνται πηγές πλούτου και θέσεις εργασίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ