Quantcast

http://picasion.com/

Καλαϊτζίδης: «Η Βέροια κάθε φορά που περνούσε το κέντρο, το πανηγύριζε»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στο «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, και μίλησε για το παιχνίδι του Απόλλωνα με τη Βέροια, την εμφάνιση της ομάδας του, το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, τα παράπονα της Βέροιας για τη διαιτησία αλλά και τη μάχη του τίτλου στη Σούπερ Λιγκ. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:


Για το 400ο παιχνίδι του στους πάγκους: «Δεν το γνώριζα αλλά με πληροφόρησαν γιατί δεν τρέχω πίσω από τα στατιστικά. Αφετηρία είναι πως θα μπορούμε να είμαστε ωφέλιμοι για αυτό τον χώρο που λέμε όλοι ότι αγαπάμε. Εκείνο που θυμάμαι όταν με καλέσανε στη Νέα Σαλαμίνα και μου είπαν ότι έψαχναν τα στατιστικά και μου είπαν ότι με επέλεξαν και για αυτόν τον λόγο. Εχω περίπου 68,5% θετικά αποτελέσματα αλλά τον κύριο λόγο έχουν οι συμμετέχοντες».

Για το παιχνίδι κόντρα στη Βέροια: «Ημασταν κάτω από τα αγωνιστικά μας στάνταρ, όμως είχαμε την κατοχή της μπάλας. Το στοιχείο που μας εμπόδισε να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες ήταν η κούραση που είχαμε από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Το κίνητρο με τον μεγάλο αντίπαλο είναι μεγαλύτερο και τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτόν, βρεθήκαμε λίγο ταλαιπωρημένοι».

Για το αν πρέπει να κρατάνε το αποτέλεσμα ή μετράει και η εμφάνιση: «Δεν μπορούμε να μείνουμε στο αποτέλεσμα γιατί είναι πρόσκαιρο όφελος. Εμάς μας ενδιαφέρουν τα διαχρονικά οφέλη, όταν ξεκινάει ένα πρωτάθλημα 34 αγώνων δεν μπορεί να είμαστε ευχαριστημένοι μόνο με το αποτέλεσμα. Πρέπει να δούμε πως προκύπτει το αποτέλεσμα, για αυτό είχαμε μια διεξοδική συζήτηση στα αποδυτήρια σήμερα για τους λόγους που ήμασταν έξω από τα αγωνιστικά μας στάνταρ».

Για τα παράπονα της Βέροιας για τη διαιτησία: «Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι κάθε φορά που περνούσαν το κέντρο πανηγύριζαν. Αν αυτό είναι ποδόσφαιρο και τους καλύπτει, μπορούν να διαμαρτύρονται. Εμάς δεν μας καλύπτει και για αυτό δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Οι προπονητές αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εκπαιδεύσουμε τις ομάδες για να έχουν διαχρονικά οφέλη. Το να αποκτήσουμε ένα βαθμό ή τρεις βαθμούς είναι ένα ρηχό κίνητρο».

Για το αν υπάρχουν παράπονα για τη φιλοξενία στη Βέροια: «Από τη σημερινή ομάδα μας 10 στελέχη συμμετείχαν στις επιτυχίες της Βέροιας. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να εκτιμήσει μια κατάσταση».

Για το αν έχει εικόνα για τις άλλες ομάδες: «Την έχω καταθέσει την άποψη μου, πρέπει να φτάσει το 1/3 του πρωταθλήματος για να έχουμε εκ νέου μια καινούρια άποψη. Θεωρητικά κάποιες ομάδες έχουν κάποιοι προβάδισμα, τα γεγονότα όμως θα καταδείξουν τι μπορούν να πετύχουν οι ομάδες».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την ομάδα του: «Η δική μας ομάδα είναι ένα σύνολο που προσθέτει αγωνιστικά στοιχεία στα ήδη υπάρχοντα. Αυτός είναι και ο λόγος της καθημερινής εκπαίδευσης. Το ποδόσφαιρο δεν έχει ταβάνι, κάθε μέρα πρέπει να γίνεsαι καλύτερος».

Για το αν λείπει από τη φετινή ομάδα ο Πόποβιτς: «Όχι, δεν έχει να κάνει με την απουσία του Πόποβιτς. Ο Ζντράβκο είναι εξαιρετικός άνθρωπος, βοήθησε την ομάδα και μέσα στα αποδυτήρια αλλά τον βοήθησε περισσότερο η ομάδα. Δείτε ότι φέτος στη Γ Εθνική δεν έχει σκοράρει ενώ πέρυσι τέτοια περίοδο είχε 7-8 γκολ. Σημασία για εμάς δεν είχε να συγκριθούμε με τον ΠΑΟΚ, για αυτό εμείς δεν ξεφύγαμε από τη νοοτροπία μας».

Για το αν είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα: «Εχουν συμπληρώσει το 1/3 του πρωταθλήματος, από την αγωνιστική τους παρουσία φαίνεται ποιες ομάδες μπορεί να είναι κοντά στην κορυφή και ο ΠΑΟΚ είναι μια από αυτές. Η ΑΕΚ κατά πρώτον, ο ΠΑΟΚ κατά δεύτερον και ο Ατρόμητος που βρίσκεται στην κορυφή θα πάνε μαζί μέχρι τέλους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ