Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Δεν φαντάζεστε σε τι τιμή πουλήθηκε το κτίριο του «Μαρινόπουλου» στη Βέροια

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική κτηματαγορά και του πόσο έχουν πέσει οι αξίες των εμπορικών ακινήτων: Τα ακίνητα 15 καταστημάτων του πρώην «Μαρινόπουλου», μισθωμένα τώρα στον «Σκλαβενίτη», πουλήθηκαν στο 1/4 (!) της τιμής στην οποία είχαν αλλάξει χέρια το 2002 και το 2005. Τα απέκτησε η Grivalia -μαζί με
ένα οικόπεδο/πάρκινγκ- καταβάλλοντας συνολικά 16,2 εκατ. ευρώ. Τα ίδια ακίνητα τα είχε αγοράσει μέσω θυγατρικής τον Δεκέμβριο του 2002 έναντι 60 εκατ. ευρώ και τον Νοέμβριο 2005 πούλησε για 69 εκατ. ευρώ!

Το πακέτο περιλαμβάνει καταστήματα με συνολική δομημένη επιφάνεια 48.477 τμ. Επτά βρίσκονται στην Αθήνα, δύο στην Θεσσαλονίκη, από ένα σε Ρέθυμνο, Βέροια, Ξάνθη, Ρόδο, Τρίκαλα και Αγρίνιο.

Τα ακίνητα αυτά ανήκαν στην εταιρεία «Ζήνων», ήταν μισθωμένα στην αλυσίδα «Μαρινόπουλος» και τώρα χρησιμοποιούνται από τον «Σκλαβενίτη».

Η «Ζήνων» κατέρρευσε, τέθηκε υπό ειδική διαχείριση και τα ακίνητά της εκποιήθηκαν. Η Grivalia τα απέκτησε μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο. Οπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, τώρα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μεταβίβασης.

Επισημαίνεται ότι στην «Ζήνων Ακίνητα» συμμετείχαν ο όμιλος της Eurobank μέσω της Eurobank Properties (νυν Grivalia) και η Deutsche Bank, μέσω του Real Estate Opportunities Group.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ