Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εξαιρετική η εκδήλωση για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση με ομιλήτρια την Έλενα Ράπτη

Ρεπορτάζ: inaoussa.gr
Μια εξαιρετική ομιλία που βοήθησε μικρούς και μεγάλους να αντιληφθούν την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η Κολυμβητική Ακαδημία Νάουσας. Τον χαιρετισμό της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσων του πολυχώρου πολιτισμού της Βέτλανς έκανε ο πρόεδρος
της Κ.Α.Ν κ. Δημήτρης Γιαννακίδης που ευχαρίστησε τους ομιλητές για την συμμετοχή τους και τον κόσμο για την παρουσία του. Η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κα. Έλενα Ράπτη ως συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, ανέλυσε διεξοδικά τα ζητήματα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Μέσα από εικόνες, video αλλά και διεξοδικές αναφορές η κα. Ράπτη παρουσίασε την δράση του «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» και πως αυτό μπορεί να βοηθήσει γονείς και παιδιά να αντιληφθούν, αλλά και να προλάβουν την παιδική σεξουαλική κακοποίηση.



Στην συνέχεια η κα. Κασίδου προϊσταμένη του τμήματος ανηλίκων Θεσσαλονίκης ανέλυσε στους παρευρισκόμενους τον ρόλο της αστυνομίας, αλλά και τους χειρισμούς σε περιπτώσεις παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.



Ο δικηγόρος κ. Ντούγκας με την σειρά του ανέδειξε το νομικό πλαίσιο γύρω από την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και τις ποινές που επιβάλει η ελληνική δικαιοσύνη σε ανάλογες περιπτώσεις.


Μετά το πέρας της ενδιαφέρουσας παρουσίασης ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό που την παρακολούθησε ώστε να λυθούν τυχόν απορίες γύρω από το ζήτημα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ