Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ακριβόπουλος: «Υλοποιούμε ολοήμερα νηπιαγωγεία χωρίς υποδομές»

Το θέμα των ολοήμερων νηπιαγωγείων που λειτουργούν στο δήμο Βέροιας έθιξε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος και συγκεκριμένα το θέμα της σίτισης των νηπίων. Όπως ανέφερε, στα ολοήμερα που τα νήπια παραμένουν μέχρι τις 4, πρέπει να σιτίζονται και να αναπαύονται, κάτι που είναι δύσκολο, καθώς δεν υπάρχουν
οι απαραίτητες υποδομές, ούτε για να ζεσταίνεται το φαγητό ούτε κοιτώνες. «Προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε τα ολοήμερα νηπιαγωγεία μέσα σε χώρους που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Με αποτέλεσμα να συμβαίνει το παράδοξο, τα νήπια να μη σιτίζονται σωστά, γιατί αναγκάζονται να τρώνε ή παγωμένο φαγητό ή ξηρά τροφή καθώς δεν υπάρχει τραπεζοκόμος. Δεν αναζητώ απάντηση από την αίθουσα καθώς δεν είναι θέμα του δήμου αλλά καλό είναι να αναδειχθεί το θέμα για να επιλυθεί όσο γίνεται νωρίτερα».


Σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Σοφιανίδη, υπάρχει εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τα παιδιά στο ολοήμερο νηπιαγωγείου, πως το φαγητό τους θα ζεσταίνεται με τη βοήθεια νηπιαγωγών για να εκπαιδεύονται και τα παιδιά. «Οι νηπιαγωγοί το θεωρούν επικίνδυνο και καλά κάνουν. Καλό θα ήταν να επανέλθει ο θεσμός των τραπεζοκόμων στα σχολεία. Υποδομές όμως και κοιτώνες υπάρχουν σε πολλά σχολεία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ