Τρία κόλπα για λιγότερο τσαλακωμένα ρούχα από το πλυντήριο

Το σιδέρωμα είναι μια από τις πιο χρονοβόρες δουλειές του σπιτιού και αρκετά κουραστική. Υπάρχουν όμως τρόποι για να περιορίσετε αυτή τη βαρετή για πολλούς δουλειά, που σας τρώει χρόνο και ενέργεια. Το σιδέρωμα φυσικά δεν θα καταργηθεί, αλλά με αυτές τις τρεις συμβουλές μπορείτε να σιδερώνετε λιγότερο και να τελειώνετε πιο γρήγορα. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να βγαίνουν τα ρούχα σας σχεδόν… σιδερωμένα από το πλυντήριο .

1. Τινάξτε τα ρούχα πριν τα στεγνώσετε

Για να βγουν τα ρούχα λιγότερο τσαλακωμένα, «τινάξτε» κάθε ρούχο πριν το βάλετε στο στεγνωτήριο ή την απλώστρα. Το αποτέλεσμα την ώρα του σιδερώματος θα σας εντυπωσιάσει.

2. Μην αφήνετε σε αδράνεια τα στεγνά ρούχα

Για να αποφύγετε να ξοδέψετε πολλή ώρα στην σιδερώστρα, μην παραμελείτε να τα βγάλετε από το πλυντήριο ή να τα μαζέψετε από την απλώστρα. Όσο περισσότερο κάθονται, τόσο περισσότερο οι ζάρες γίνονται μόνιμες. Μαζέψτε τα και διπλώστε τα.

3. Διπλώστε τις μπλούζες και τα t-shirts στα τρία

Αν έχετε παρατηρήσει, στα μαγαζιά με ρούχα, οι μπλούζες είναι συνήθως διπλωμένες στα τρία και όχι στη μέση. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε να δημιουργηθεί μια ζάρα στην μέση ακριβώς του ρούχου – δοκιμάστε το και στο σπίτι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις