Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το Airbnb των σκαφών: Διακοπές σαν κροίσος από 80 ευρώ την ημέρα

Βαδίζοντας στα χνάρια του «Airbnb», μία νέα πλατφόρμα ήρθε να κάνει πιο προσιτές σε όλους τις διακοπές με σκάφος.
Η πλατφόρμα ενοικίασης «Borrow a Boat», επιχειρηματικό «τέκνο» του 37χρονου Βρετανού επιχειρηματία Matt Ovenden, ξεκίνησε το 2016 από μια ομάδα ανθρώπων με πάθος για τα σκάφη και πλέον περιλαμβάνει περισσότερα

από 13.000 σκάφη σε 32 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ήδη το έχουν χρησιμοποιήσει και Βεροιώτες συμπολίτες μας, οι οποίοι φέτος το καλοκαίρι έκαναν διακοπές σαν κροίσοι με πολύ μικρό κόστος. Η νέα πλατφόρμα υπόσχεται πολυτελείς διακοπές σε γιοτ σε τιμές που ξεκινούν από τις 80 ευρώ την ημέρα. Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι έχουν την επιλογή να νοικιάσουν μηχανοκίνητο καμπινάτο σκάφος, ιστιοπλοϊκό ή φουσκωτό. Όπως λέει ο ίδιος ο ιδρυτής της πλατφόρμας, η βάση δεδομένων με τα προς ενοικίαση σκάφη εμπλουτίζεται ταχύτατα, ενώ διατίθενται σκάφη κάθε είδους.

Αφορμή για τη δημιουργία της συγκεκριμένης πλατφόρμας στάθηκε, όπως λέει, το γεγονός ότι το 95% των σκαφών χρησιμοποιούνται μόνο για 2 εβδομάδες τον χρόνο, ενώ το κόστος συντήρησης είναι αρκετά υψηλό. Έτσι σκέφτηκε ότι αν φέρω σε επαφή τους ιδιοκτήτες σκαφών, με όσους λατρεύουν τα σκάφη, μέσω μιας πλατφόρμας στην οικονομία διαμοιρασμού, τότε θα έκανε τις διακοπές με σκάφος προσβάσιμες σε περισσότερους ανθρώπους, μειώνοντας το κόστος για τους ιδιοκτήτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ