Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Σεφ του «Βεροιώτη» μας έφτιαξε σπιτική σάλτσα ντομάτας - Δείτε πως!

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη σπιτική σάλτσα ντομάτας. Με τη μοσχοβολιά της ντοματούλας που δίνει ξεχωριστή γεύση τόσο στην κόκκινη σάλτσα για τις μακαρονάδες μας όσο και σε κάθε άλλο φαγητό. Ο Σεφ του «Βεοριώτη» Γιώργος Μεταξάς, έφτιαξε σπιτική σάλτσα ντομάτας και μας δείχνει τον τρόπο να τη διατηρήσουμε
φρέσκια και μυρωδάτη όλο το χρόνο για τα φαγητά μας. Δείτε πως θα τη φτιάξετε:

Πλένουμε τα βάζα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Κατόπιν πλένουμε καλά τις τομάτες, τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις περνάμε από το multi. Μπορούμε επίσης αν θέλουμε να τις τρίψουμε στο ρεντέ ή να τις αλέσουμε στον μύλο. 
Στη συνέχεια σοτάρουμε στη χύτρα μας σε αρκετό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον πολτό τομάτας, αλάτι, ζάχαρη, βασιλικό και δαφνόφυλλα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε σκόρδο και πιπεριές (πράσινη και κόκκινη)ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες ή τίποτα από τα παραπάνω(ούτε λάδι). 
Αφού σφραγίσουμε τη χύτρα βράζουμε για 25΄και τέλος άλλα 5΄-10΄χωρίς καπάκι. 
Γεμίζουμε τα βαζάκια μας όσο είναι ζεστή η σάλτσα αφήνοντας λίγο κενό, βιδώνουμε καλά και αναποδογυρίζουμε το βάζο για να σφραγίσει. Όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε σε δροσερό μέρος.

Υλικά: (για χύτρα 8 lit)

Τοματάκι βιομηχανικό (1 κουβάς περίπου)
2κ.σ. αλάτι
2κ.σ. ζάχαρη
2-3 δαφνόφυλλα
1κ.σ. βασιλικό
2 κρεμμύδια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο

Επιμέλεια : Μεταξάς Γιώργος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ