Quantcast

http://picasion.com/

Κριτική Τόλκα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την Παιδεία

Πολιτική παρέμβαση έκανε ο Άγγελος Τόλκας. Ο Ημαθιώτης πρώην υφυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή κριτική, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ, για θέματα παιδείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μεν ο ΣΥΡΙΖΑ φτωχοποίησε και διέλυσε το δημόσιο σχολείο, η δε ΝΔ το οδηγεί στις αγκαλιές της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση του τέως Βουλευτή Ημαθίας: «Ο τομέας παιδείας του Σύριζα μέσα στο λήθαργο της εξουσίας και της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ θυμήθηκε σε χθεσινή του ανακοίνωση να πιάσει ξανά τα αγαπημένα του θέματα, της εποχής πριν γίνουν οι πιο πιστοί εφαρμοστές των μνημονίων. Ταυτίζει με απαράδεκτο τρόπο το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ στα θέματα Παιδείας και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από την καταστροφική πολιτική τους στην εκπαίδευση που τόσες φορές έχουμε καταδείξει. 

 Το ΠΑΣΟΚ είναι ταυτισμένο μόνο με τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές στην εκπαίδευση. Σύντροφοι της «πρώτης φοράς αριστερά», η επικαιρότητα, οι επιλογές σας και η ανικανότητα σας σας πνίγει. Απολογηθείτε για όλα τα ψεύδη σας και μη διαστρεβλώνετε τις θέσεις μας. Μην κάνετε λοιπόν συνδικαλισμό με το ΠΑΣΟΚ ειδικά στο χώρο της παιδείας και μάλιστα λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του κου Γαβρόγλου με την Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – την μόνη Πρόεδρο που δέχτηκε να τον συναντήσει. 

Εσείς φτωχοποιείτε και διαλύετε το δημόσιο σχολείο κι έτσι δεν θα μορφώνεται κανείς παρά μόνο όσοι έχουν δυνατότητα. Η ΝΔ περιγράφει ένα σχολείο των ανισοτήτων που στηρίζει μόνο όσους έχουν τα οικονομικά μέσα και αφήνει στο περιθώριο όσους δεν τα έχουν.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγείτε στον ίδιο αποτέλεσμα. Στις αγκαλιές της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, φέραμε και αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης που δίνει ευκαιρίες και λειτουργεί αναδιανεμητικά υπέρ των πολλών και των ασθενέστερων. Αυτή είναι η διαφορά της σοσιαλδημοκρατίας και σας τρομάζει η ενδυνάμωση της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ