Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα headlines του δημοτικού συμβουλίου

Η 17η έβδομη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας για το 2017 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο. Επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, ως εκπρόσωποι των πολιτών και δέκτες των όποιων παραπόνων, κατέθεσαν θέματα που απασχολούν τους
δημότες. Το λόγο αρχικά πήρε, όπως προβλέπει ο κανονισμός, ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης,
ανακοινώνοντας πως το Γενικό Λογιστήριο ζητάει από τους δήμους να καταθέσουν τα χρηματικά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, κάτι που βρίσκει αρνητική την ΚΕΔΕ και τον πρόεδρο Πατούλη, που προέτρεψε τους δημάρχους να μην το κάνουν. Ανακοίνωσε επίσης πως τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία στο δήμο Βέροιας, έτσι ώστε οι εργολάβοι να καταθέτουν εξ αποστάσεων τις προσφορές τους και να αποφεύγονται τα περίεργα αλισβερίσια.
Ο Αντώνης Μαρκούλης, σχετικά με τα χρηματικά διαθέσιμα των δήμων, πρότεινε να είμαστε σε ετοιμότητα, σε περίπτωση γενικότερης συνδικαλιστικής δράσης για να υπάρξει αντίδραση αλλά σε ορθή κατεύθυνση. Έθεσε παράλληλα και ερωτήματα για τις εξελίξεις σχετικά με το Μουσικό σχολείο.
Ο Νίκος Αγγέλου, πρόεδρος της Φυτειάς, έκανε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για τη μεταφορά των μαθητών του δημοτικού σχολείου της Φυτειάς. «Ο δήμος με έστειλε στην περιφέρεια και από εκεί με έστειλαν στους βουλευτές». Ζήτησε επίσης το γκρέιντερ του δήμου να ανέβει στη Φυτειά για να μπορέσουν οι παραγωγοί να μεταφέρουν τα σταφύλια τους. «Είχατε πει θα ανέβει και δεν ήρθε και ο τρύγος τελειώνει».
Ενημέρωση για το πολύπαθο θέμα της Γέφυρας Κούσιου ζήτησε ο Ζήσης Πατσίκας, για τα «αργά και σταθερά βήματα της δημοπράτησης» όπως χαρακτηριστικά ανάφερε. Επίσης, θέλησε να μάθει με ποιο σκεπτικό θα κατέβει ο Δήμαρχος στη νέα συνέλευση που θα πραγματοποιήσει η ΚΕΔΕ σχετικά με τα χρηματικά διαθέσιμα των δήμων.
Τη δυσαρέσκειά του για την «πόρτα» που έφαγε στο ταξίδι του δήμου στη Ρωσία, εξέφρασε ο Θωμάς Αγγελίνας. Όπως είπε, λόγω μη συμμετοχής κάποιου δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης στο ταξίδι, ζήτησε να ακολουθήσει, παίρνοντας το ΟΚ από το Δήμαρχο. Τις επόμενες μέρες όμως, ενημερώθηκε πως μπήκε... «σφήνα» ο Ιορδάνης Κυρατλίδης έπειτα από πρόταση της αντιπολίτευσης, κάτι που τον στεναχώρησε, καθώς προηγείτο. 
Στη συνέχεια, το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης αφιερώθηκε στις προτάσεις που κατέθεσαν πολίτες της Βέροιας για την αναβάθμιση των πλατειών Ωρολογίου και Πλατάνων. Ακούστηκαν γνώμες, προτάσεις επί προτάσεων, λύσεις απλές και οικονομικές αλλά και πιο κοστοβόρες, μέχρι και τραπεζάκια προτάθηκε να απλώσουν τα μαγαζιά για να πάρει ζωή το «έκτρωμα» πλατεία Ωρολογίου, όπως πολλοί την αποκάλεσαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ