Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η απάντηση Ανδρουλάκη στο «Βεροιώτη» για τη μονταζιέρα Παπανδρέου για Καρατζαφέρη

Την έντονη αντίδραση στελεχών που πρόσκεινται στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε πρόσφατη ομιλία του ο ευρωβουλευτής της «Ελιάς» καταφέρθηκε κατά του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας ότι
κάποιοι οφείλουν να απολογηθούν στο λαό για τη συνεργασία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη το 2012 στην συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. Για τον θέμα, ο Νίκος Ανδρούλακης ερωτήθηκε από την δημοσιογράφο του «Βεροιώτη» Κάτια Παπαϊωάννου και απάντησε σχετικά: 
«Όπως δεν δέχομαι τη μονταζιέρα της Καραμανλικής δεξιάς για το «λεφτά υπάρχουν», κι έχω υπερασπιστεί τον Γιώργο Παπανδρέου, έτσι πρέπει κι ο Γιώργος Παπανδρέου να μη δέχεται τη μονταζιέρα που κάνουν στα δικά μου λεγόμενα. Ουδέποτε και σε καμία μου ομιλία δεν είπα αυτά που έγραψε ένα περιφερειακό site, τα οποία αναπαρήχθησαν. Αυτό που είπα καθαρά είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και επί Ανδρέα Παπανδρέου πρόσφερε πολλά, και επί του Κώστα Σημίτη, και επί του Γιώργου Παπανδρέου, και επί του Ευάγγελου Βενιζέλου. Όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε και κάποια λάθη. Και ένα από αυτά είναι ότι αποδεχθήκαμε να συμμετέχει στο Κυβερνητικό σχήμα υπό τον Παπαδήμο ένα ακροδεξιό κόμμα. 
Επίσης είπα ότι όταν ο κόσμος ζητάει αξιοκρατία δε χρειάζεται να γίνεται αυτή η διανομή στην εξουσία, όπως το 4-2-1 ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - ΝΔ.
Δε τα λέω αυτά για να διεγείρω πληγές του χθες αλλά για να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι αλλάζουμε. Και αλλάζουμε σημαίνει ρητή δέσμευση ότι η Δημοκρατική Παράταξη ό,τι κι αν γίνει, δεν θα ξαναβρεθεί σε κυβερνητικό σχήμα, είτε με την άκρα αριστερά είτε με την άκρα δεξιά. 
Επίσης, αν ηγηθώ αυτής της προσπάθειας και υπάρξει προοπτική μιας ενδεχόμενης συγκυβέρνησης, είναι προφανές ότι δεν θα ξαναπάμε στη μοιρασιά των κρατικών θέσεων με το 4-2-1. Η θέση μου είναι ότι όλες οι θέσεις σε Δημόσιους Οργανισμούς θα καλύπτονται μέσω του ΑΣΕΠ και όχι αποτυχόντων κομματαρχών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ