Quantcast

http://picasion.com/

Θερινό σινεμά... όπως παλιά στο Πάρκο Αγίων Αναργύρων

Γαλλικό σινεμαδάκι με 9 ταινίες και ελεύθερη είσοδο...
Η ΚΕΠΑ Βέροιας και η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, έφεραν για μια ακόμη χρονιά το θερινό σινεμά στα καλοκαιρινά μας βράδια, προσφέροντας δωρεάν προβολές στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων. Φέτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 9
Γαλλικές ταινίες, που η προβολή τους θα ξεκινάει στις 9 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Τα καλοκαιρινά σινε-ραντεβού στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων θα είναι σχεδόν καθημερινά. Η πρώτη προβολή έγινε σήμερα και η τελευταία θα είναι στις 6 Σεπτεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως πλήθος κόσμου της Βέροιας αλλά και επισκέπτες, έχει αγκαλιάσει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και στις καρέκλες του κοινού βλέπουμε όλες τις ηλικίες, από μικρά παιδιά και εφήβους, μέχρι οικογενειάρχες και ανθρώπους της τρίτης ηλικίας!!! Για όσους δεν έχουν πάει ακόμα στο συγκεκριμένο πάρκο, μια ρομαντική βόλτα θα σας αλλάξει πλήρως την διάθεση.  
Δείτε φωτογραφίες και το πλήρες πρόγραμμα των προβολών:








ΤΡΙΤΗ 29/8 , ώρα 21.00 /  Tous au Larzac
Tous au Larzac / Όλοι στο Larzac
Ντοκιμαντέρ – Διάρκεια 120’

Σκηνοθεσία - Σενάριο / Réalisation - Scénario : Christian Rouaud. Φωτογραφία / Photographie : Alexis Kavyrchine. Mοντάζ / Montage : Fabrice Rouaud. Hθοποιοί / Avec : Léon Maille, Pierre Burguière, Christiane Burguière, Marizette Tarlier. Παραγωγή / Production : Elzévir Films. Παγκόσμια εκμετάλλευση / Distribution internationale : MK2. Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 118΄.

Βραβείο César 2012 στην κατηγορία καλύτερου ντοκιμαντέρ
César 2012 du meilleur film documentaire

Το 1971 ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας  ανακοινώνει την επέκταση του στρατοπέδου στο Larzac. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιστάθηκαν στην καταπάτηση της γης τους και για 11 χρόνια αγωνίστηκαν και διαδήλωσαν ειρηνικά. Η ταινία καταγράφει τους αγώνες τους τόσο στο Larzac όσο και στο Παρίσι.


ΤΕΤΑΡΤΗ 30/8, ώρα 21.00 / Quai d’ Orsay
Quai d’ Orsay  / O Γάλλος Υπουργός
Κωμωδία – Διάρκεια 114’
Σκηνοθέτης: Bertrand Tavernier
Ηθοποιοί: Thierry Lhermitte, Raphaël Personnaz, Niels Arestrup, Julie Gayet, Anaïs Demoustier, Jane Birkin, …
Σενάριο: Antonin Baudry, Christophe Blain, Bertrand Tavernier
Χρονιά: 2013

Η ταινία του βετεράνου σκηνοθέτη Bertrand Tavernier, Quai d’ Orsay μας βάζει στην ζωή ενός άρτι αποφοιτήσαντα πολιτικού επιστήμονα που προσλαμβάνεται για να γράφει τους λόγους του υπουργού εξωτερικών της Γαλλίας και νιώθει χαμένος στους μαιάνδρους της πολιτικής. Ο Niels Arestup κέρδισε το βραβείο Σεζάρ για ερμηνεία σε δεύτερο αντρικό ρόλο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  01/9, ώρα 21.00 / Phantom Boy
Φαντασίας  Διάρκεια: 84min
Σκηνοθεσία: Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol | Σενάριο: Alain Gagnol Ηθοποιοί: Edouard Baer, Jean-Pierre Marielle, Audrey Tautou, Jackie Berroyer, Gaspard Gagnol

Ο εντεκάχρονος Leo έχει μια ασυνήθιστη ικανότητα… Μαζί με τον αστυνομικό Alex αρχίζουν να καταδιώκουν τον κακό γκάνγκστερ, που θέλει να κυριεύσει τη Νέα Υόρκη με έναν ιό που στέλνει μέσω υπολογιστών. Οι δυο τους έχουν μπροστά τους μόνο 24 ώρες για να σώσουν την πόλη.


ΣΑΒΒΑΤΟ  02/9, ώρα 21.00 / Une vie de chat
Une vie de chat
Παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων – Διάρκεια 70΄
Σκηνοθέτες: Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli
Σύνθεση μουσικής: Serge Besset

Ο Dino είναι ένας γάτος που μοιράζει τη ζωή του σε δύο σπίτια. Το πρωί ζει με τη Zoe την κόρη μίας αξιωματικού της αστυνομίας και τη νύχτα περιφέρεται στις στέγες του Παρισιού παρέα με ένα κλέφτη τον Nico. Η μητέρα της Zoe πρέπει να ασχοληθεί με τις πολυάριθμες κλοπές κοσμημάτων αλλά και με ένα αγαλματίδιο που βρίσκεται στα χέρια του κακοποιού Costa που ευθύνεται για τον θάνατο του συζύγου της.

ΚΥΡΙΑΚΗ   03/9, ώρα 21.00 / Comme un lion
Comme un lion / Μικρό Λιοντάρι 
Κοινωνική – Διάρκεια 102’
Σκηνοθεσία / Réalisation: Samuel Collardey. Σενάριο / Scénario: Catherine Paillé, Nadège Trebal, Samuel Collardey. Φωτογραφία / Photographie: Charles Wilhelem, Samuel Collardey, Stéphane Raymond. Mοντάζ / Montage: Sylvie Lager. Hθοποιοί / Avec: Marc Barbé, Mytri Attal. 

Ο Mitri στα 15 του χρόνια ζει σε ένα χωριό της Σενεγάλης και όπως όλα τα αγόρια της ηλικίας του παίζει ποδόσφαιρο κάνοντας όνειρα να παίξει σε μεγάλες ομάδες. Όταν τον εντοπίζει ένας ατζέντης πιστεύει ότι έχει κάνει την τύχη του. Για να μπορέσει όμως να δοκιμαστεί από τις μεγάλες ομάδες πρέπει να πληρώσει και η οικογένεια του αναγκάζεται να δανειστεί. Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου όπως τα ονειρεύτηκε…

ΔΕΥΤΕΡΑ  04/9 , ώρα 21:00 /  2 automnes 3 hivers
2 automnes 3 hivers / 2 φθινόπωρα 3 χειμώνες
Κωμωδία – Διάρκεια 91’
Σκηνοθεσία: Sébastien Betbeder
Συγγραφέας: Sébastien Betbeder
Πρωταγωνιστούν :Vincent Macaigne, Maud Wyler, Bastien Bouillon 


Στα 33 του χρόνια ο Arman αποφασίζει να αλλάξει ζωή. Αποφασίζει να αρχίσει να τρέχει στο πάρκο όπου συναντάει την Amélie. Ο Arman στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί την Amélie δέχεται μία μαχαιριά και έτσι ξεκινάει η ερωτική τους ιστορία που διαρκεί 2 Φθινόπωρα και 3 Χειμώνες.


ΤΡΙΤΗ  05/9 , ώρα 21.00  /   Lulu femme nue
Lulu femme nue
Κοινωνική  – Διάρκεια 90’
Σκηνοθεσία :
 Sólveig Anspach
Συγγραφείς:
 Sólveig Anspach, Jean-Luc Gaget 
 Πρωταγωνιστούν : Karin Viard, Bouli Lanners, Claude Gensac 

Η Lulu, νοικοκυρά, αφήνει τον σύζυγο και τα τρία της παιδιά και στις λίγες μέρες «ελευθερίας» που βιώνει γνωρίζει κάποιους ανθρώπους που τη βοηθούν να δει  αλλιώς τη ζωή και τα θέλω της και να αλλάξει. 



ΤΕΤΑΡΤΗ  06/9, ώρα 21.00 / La Grande Illusion
La grande illusion / η Μεγάλη Χίμαιρα
Ιστορικό δράμα – Διάρκεια 117’
Σκηνοθεσία: Ζαν Ρενουάρ
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Γκαμπάν, Ντίτα Πάρλο, Εριχ Βον Στρόχαϊμ, Ζουλιάν Καρέτ, Μαρσέλ Νταλιό

Η «Μεγάλη Χίμαιρα» του Jean Renoir αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αντιπολεμικές ταινίες στην ιστορία της Έβδομης Τέχνης και δικαίως έχει τοποθετηθεί ανάμεσα στις σημαντικότερες ταινίες του 20ού αιώνα.
Στη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου πολέμου μία ομάδα αιχμαλώτων αποφασίζει να δραπετεύσει και καταστρώνει ένα σχέδιο διαφυγής. Όταν όμως έχουν φθάσει πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του σχεδίου τους μαθαίνουν ότι θα τους μεταφέρουν αλλού…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ