Νεαρός επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Βέροιας

Έλλειψη φύλαξης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Ένα άσχημο περιστατικό, που συνέβη μέσα στο Νοσοκομείο της Βέροιας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, νεαρός που διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο την Παρασκευή 4 Αυγούστου, επιτέθηκε και χτύπησε γιατρούς και νοσηλευτές. Περιστατικό που όπως αναφέρουν, δε συμβαίνει για πρώτη φορά και ζητούν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να τους προστατέψει με την πρόσληψη security.
Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου: «Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας - Οργανική Μονάδα Βέροιας γνωστοποιεί, καταγγέλλει και καταδικάζει φαινόμενα βάναυσης συμπεριφοράς εναντίον εργαζομένων που θίγουν της αξιοπρεπή και την σωματική τους ακεραιότητα, εμποδίζοντας την άσκηση καθηκόντων τους σε έναν τόσο ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο όσο αυτός του Νοσοκομείου μας. Ειδικότερα όπως προκύπτει από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου την Παρασκευή 4/8/2017 προσεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ασθενής, άνδρας νέος σε ηλικία, ο οποίος δημιούργησε επεισόδιο επιτιθέμενος με κάθε είδους χτυπήματα τους ιατρούς και νοσηλευτές των Επειγόντων του Ιδρύματος μας.

Τονίζουμε ότι φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς λαμβάνουν χώρα στο Νοσοκομείο μας συχνά. Το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δέχεται επιθέσεις όχι μόνο σωματικές αλλά και λεκτικές.

Για το περιστατικό η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε σε μήνυση, αλλά τονίζουμε μεταξύ άλλων ότι έχει την ευθύνη της προστασίας των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους.

Με αφορμή τα προαναφερθέντα και όχι μόνο επεισόδια, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι το προσωπικό θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ευαίσθητο αυτό χώρο.

ΟΜΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την προάσπιση μας ως άνθρωποι και εργαζόμενοι.

Σημειωτέον επί σειρά ετών δεν υπάρχει φύλαξη. Ύστερα από τα παραπάνω λοιπόν είναι προφανές
- η άμεση και επιτακτική ανάγκη πρόσληψης SECURITY
- η ανάγκη σεβασμού του Ιατρικού, Νοσηλευτικού & λοιπού Προσωπικού στο χώρο του Νοσοκομείου μας.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις