Υποψήφιοι Ημαθίας: Πόσοι έδωσαν; Πόσοι και που πέρασαν;

Ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017, δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία των 1201 υποψηφίους της Ημαθίας που συμμετείχαν, με όνειρο την εισαγωγή τους στη Σχολή της επιλογής τους. Από αυτούς, οι 919 κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας,
κατόπιν επεξεργασίας των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017, ανακοινώνει τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του Νομού:

Στα Γενικά Λύκεια έλαβαν μέρος 1201 υποψήφιοι οι οποίοι κατανέμονται στου Δήμους ως εξής: 

- 665 στο Δήμο Βέροιας 
- 278 στο Δήμο Αλεξάνδρειας
- 258 στο Δήμο Νάουσας
Στα Επαγγελματικά Λύκεια έλαβαν μέρος 276 υποψήφιοι

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
Στα Γενικά Λύκεια, ο συνολικός αριθμός των επιτυχόντων στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές είναι 819 επιτυχόντες εκ των οποίων οι 555 εισάγονται στα ΑΕΙ και οι 264 στα ΤΕΙ.

Όσον αφορά τις περιζήτητες Σχολές, συνολικά στο Νομό εισάγονται:
- Ιατρική 8
- Οδοντιατρική 2
- Φαρμακευτική 3
- Νομική 13
- Στρατιωτικές Σχολές Αξιωματικών 4
- Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας 1
- Πυροσβεστική Ακαδημία 2

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
Στα Επαγγελματικά Λύκεια, ο συνολικός αριθμός των επιτυχόντων στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές σε όλο το Νομό είναι 100, οι οποίοι κατανέμονται στου Δήμους ως εξής: 61 στο Δήμο Βέροιας, 13 στο Δήμο Αλεξάνδρειας και 26 στο Δήμο Νάουσας.

Πιο αναλυτικά στα ΑΕΙ εισάγονται 3 και στα ΤΕΙ 90, 3 στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, 2 στην ΑΣΠΑΙΤΕ, και 2 στην Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις