Quantcast

http://picasion.com/

Δέκα κόλπα για smartphones μόνο για «ψαγμένους»

Τα smartphones έχουν πλέον μπει στη ζωή όλων και μας έχουν δώσει πολλές δυνατότητες, καθώς μπορούν να κάνουν σε μία συσκευή όσα παλιότερα για να γίνουν χρειάζονταν πάνω από δέκα συσκευές και οι οποίες φυσικά δεν ήταν φορητές. Με ένα έξυπνο κινητό μπορείτε να κάνετε κλήσεις, να στείλετε μηνύματα, να παρακολουθήσετε τηλεοπτικές
εκπομπές, να διαβάσετε τις ειδήσεις και να πραγματοποιήσετε πληρωμές. Και υπάρχουν ακόμα περισσότερα. Σε αυτή τη λίστα θα βρείτε μερικές πραγματικά χρήσιμες λειτουργίες του κινητού σας από αυτές που δεν ξέρουν πολλοί και θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη!

1. Σώστε τη μνήμη

Αργά ή γρήγορα, η μνήμη στη συσκευή σας θα γεμίσει. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα μνήμης, υπηρεσίες cloud, όπως το Dropbox, ή να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας σε έναν υπολογιστή. Αλλά περιμένετε! Υπάρχει μια άλλη καλή επιλογή: απλά μεταφορτώστε όλα τα δεδομένα σας στο Telegram Messenger. Το Telegram σας επιτρέπει να στέλνετε αρχεία, κείμενα και συνδέσμους στον εαυτό σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τόσο ως σημειωματάριο, όσο και ως αποθηκευτικό χώρο στο Cloud. Απλά βρείτε τον αριθμό σας εκεί και αρχίστε να το χρησιμοποιείτε.

2. Συσκευή καταγραφής δεδομένων από κάμερες

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας ως DVR (Συσκευή καταγραφής δεδομένων από κάμερες) στο αυτοκίνητό σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να τοποθετήσετε την κάμερα έτσι ώστε να έχει την καλύτερη ορατότητα του δρόμου. Για να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε ειδικές εφαρμογές DVR. Το να χρησιμοποιήσετε ένα πραγματικό DVR στο αυτοκίνητό σας, είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, όταν είστε σε ένα ταξίδι με νοικιασμένο αυτοκίνητο, μια τέτοια συσκευή, που μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη.

3. Mέτρηση επιπέδου (αλφάδι)

Κάθε έξυπνο κινητό διαθέτει τώρα ένα επιταχυνσιόμετρο και έναν γυροσκοπικό αισθητήρα. Και τα δύο επιτρέπουν στον χρήστη να καθορίσει τη θέση της συσκευής στον χώρο. Κατεβάστε συγκεκριμένες εφαρμογές για Android και iOS και το τηλέφωνό σας μπορεί να αντικαταστήσει μια συσκευή μέτρησης επιπέδου. Σίγουρα θα λειτουργήσει για μικρούς χώρους. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε πραγματικά εργαλεία για μια επαγγελματική δουλειά.

4. Κινητό ως κάμερα παρακολούθησης

Χρησιμοποιήστε ένα παλιό έξυπνο κινητό για να δημιουργήσετε ένα απλό σύστημα ασφαλείας για το σπίτι σας. Μια εφαρμογή με λειτουργία αισθητήρα κίνησης θα μετατρέψει τη συσκευή σας σε κάμερα παρακολούθησης, που θα τραβάει φωτογραφίες όταν κάποιος εμφανιστεί στην οθόνη. Θα στείλει αμέσως τις φωτογραφίες σε εσάς. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να συναρμολογήσετε ένα τέτοιο εργαλείο, μπορείτε να βρείτε εδώ. Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το κινητό σε βίντεο-νταντά για το μωρό σας (εδώ είναι μια εφαρμογή που αντιδρά σε επιλεγμένους θορύβους). Αλλά να θυμάστε ότι η χρήση ειδικών συσκευών είναι πάντα η καλύτερη επιλογή!

5. Πρόσβαση στο μαγικό μενού

Εάν παίρνετε στα σοβαρά το έξυπνο κινητό σας και το χρησιμοποιείτε όλη την ώρα, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του σαν επαγγελματίας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μεταβείτε στις πληροφορίες συσκευής. Μεταβείτε στις: «Ρυθμίσεις» – «Πληροφορίες συσκευής» – Κάντε κλικ 7 φορές στην «Έκδοση βασικού φάσματος». Συγχαρητήρια! Τώρα γίνατε και προγραμματιστής! Χρησιμοποιώντας αυτό το μενού, μπορείτε να βελτιώσετε τη συνολική απόδοση, την ποιότητα λήψης σήματος και την εμφάνιση του συστήματος.

6. Φως UV

Ένα υπεριώδες φως μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά αν θέλετε να ελέγξετε την αυθεντικότητα των χαρτονομισμάτων. Κάντε το μόνοι σας χρησιμοποιώντας κάποια ταινία, μαρκαδόρο και ένα κινητό, φυσικά. Βάλτε ένα κομμάτι ταινίας στον φακό και ζωγραφίστε πάνω του με μπλε μαρκαδόρο. Επαναλάβετε το πρώτο βήμα, χρωματίστε το μωβ, στη συνέχεια προσθέστε 2 επιπλέον στρώματα με τον ίδιο τρόπο. Έτοιμοι! Για να μάθετε περισσότερα για το πώς να το κάνετε μόνοι σας, πατήστε εδώ.

7. Ενδιαφέροντα στατιστικά

Η οικογένειά σας παραπονιέται ότι είστε εξαρτημένοι από την τεχνολογία; Τότε, ήρθε η ώρα να το σκεφτείτε και να μάθετε πόσο εθισμένοι είστε, με την εξέταση ορισμένων στατιστικών στοιχείων. Στα iOS, απλά πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις» – «Μπαταρία» και πατήστε το πλήκτρο επιλογής στα δεξιά της στήλης «περασμένες 24 ώρες». Θα εμφανιστεί μια λίστα με τις πιο πολυχρησιμοποιημένες εφαρμογές σας. Για τα Android, θα χρειαστεί να κατεβάσετε μια ακόμα εφαρμογή (ναι, άλλη μια εφαρμογή), όπως το Instant.

8. Μονόχρωμη λειτουργία

Θέλετε να σώσετε τη μπαταρία και τα μάτια σας; Τότε, χρησιμοποιήστε το κινητό σας σε λειτουργία μονόχρωμης εικόνας κατά την ανάγνωση. Μεταβείτε στο μενού του «μαγικού» προγραμματιστή και βρείτε τη «λειτουργία οθόνης» και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τη μονόχρωμη λειτουργία. Τώρα το τηλέφωνό σας θα λειτουργεί ασπρόμαυρα.

9. Επιλογή επιστροφής smartphone

Εάν το μήνυμα οθόνης κλειδώματος δεν είναι αρκετό, χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή κατά της κλοπής. Τέτοιες εφαρμογές (όπως το Cerberus) μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες, να ενεργοποιήσουν ένα μικρόφωνο, να μπλοκάρουν το τηλέφωνο ή / και να διαγράψουν όλα τα δεδομένα σε αυτό, να το εντοπίσουν μέσω GPS ή ακόμα και να χρησιμοποιήσουν ένα δυνατό σήμα για να προσελκύσουν την προσοχή των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά σε αυτό.

10. Μήνυμα κλειδωμένης οθόνης

Φανταστείτε ότι χάσατε το τηλέφωνό σας και ότι η οθόνη είναι κλειδωμένη με μυστικό κωδικό. Είστε ο μόνος που γνωρίζει αυτόν τον κωδικό, σωστά; Παρόλο που μοιάζει σαν να μην μπορείτε να δείτε τη συσκευή σας πια, τελικά ίσως και να μπορείτε! Χρησιμοποιώντας μια ειδική λειτουργία σε μια νέα έκδοση του Android, απλά αφήστε ένα μήνυμα στην οθόνη κλειδώματος. Για παράδειγμα, μπορείτε να ζητήσετε να σας το επιτρέψουν αν το βρουν κάπου. Μεταβείτε στην επιλογή «Ρυθμίσεις» – «Κλείδωμα οθόνης και ασφάλεια» – «Μήνυμα οθόνης κλειδώματος». Τώρα γράψτε έναν εφεδρικό αριθμό τηλεφώνου ή το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο εκεί. Έτοιμοι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ