Quantcast

http://picasion.com/

Στα όριά τους οι ιδιοκτήτες καφέ μπαρ της Βέροιας - Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις! (ΦΩΤΟ)

ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ... ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
Στο τελευταίο όριο της ανοχής και αντοχής τους έχουν φτάσει οι ιδιοκτήτες καφέ μπαρ της Βέροιας με το νόμο που ισχύει για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται και τον τρόπο εφαρμογής του από τις

αρμόδιες Αρχές. Συγκεκριμένα, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι καταστηματάρχες "καταγγέλλουν" ότι η Αστυνομία εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα, με αλλεπάλληλες ηχομετρήσεις, βασιζόμενη σε έναν νόμο που έχει ως όριο στην ένταση της μουσικής τα 80 ντεσιμπέλ. Ιδιοκτήτες καταστημάτων οδηγούνται σχεδόν καθημερινά με την αυτόφορη διαδικασία στο κρατητήριο και καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά ως πρόστιμο.

Θέλοντας να βρουν μια λύση, πριν καταφύγουν στην έσχατη, να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, το ΔΣ του Σωματείου Ιδιοκτητών καφέ μπαρ και κέντρων διασκέδασης, συγκάλεσε σύσκεψη για να συζητήσουν τα προβλήματα αυτά και να αποφασίσουν πως θα κινηθούν. Στη σύσκεψη κλήθηκαν να παραστούν τόσο όλοι οι καταστηματάρχες όσο και δικηγόροι, εκπρόσωποι κομμάτων και όλοι οι βουλευτές του νομού, εκ των οποίων παραβρέθηκαν εκπρόσωπος του βουλευτή ΝΔ Απόστολου Βεσυρόπουλου, εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και ως αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φώτης Καραβασίλης, ο πολιτευτής ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, ο δικηγόρος του Σωματείου Χάρης Καγκελίδης και ο δικηγόρος κ. Λιόλιος.

Το λόγο πήρε αρχικά ο πρόεδρος του Σωματείου Κώστας Σαμανίδης, όπου ανέφερε τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στα καταστήματα της Βέροιας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες αλλά και τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουν να κινηθούν. Έγινε αναφορά στον παράλογο τρόπο με τον οποίο γίνεται η ηχομέτρηση στα μαγαζιά. Ακολούθησαν αρκετοί ιδιοκτήτες που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους τόσο από το κρατητήριο, όσο και από τα δικαστήρια που έχουν παραστεί.

Κοινή συνισταμένη όλων πως πρέπει να ασκηθεί πολιτική πίεση. Έτσι μόνο θα γίνει νέα νομοθετική ρύθμιση για αλλαγή του εξοντωτικού νομικού πλαισίου. Να μειωθούν αισθητά τα πρόστιμα αλλά και ο τρόπος που επιβάλλονται.

Έπειτα από αρκετές προτάσεις και τοποθετήσεις, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια σειρά από επισκέψεις στο Δήμαρχο Βέροιας, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, τον Εισαγγελέα αλλά και τους τοπικούς βουλευτές, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ασκήσουν κοινοβουλευτική πίεση έτσι ώστε να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να γίνει τροποποίηση του νόμου. Μάλιστα δεν απέκλεισαν και την απεργιακή κινητοποίηση, να κρατήσουν δηλαδή τα μαγαζιά τους κλειστά ως ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και να παραστούν έξω από το Δημαρχείο και την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας. Ήδη το μεσημέρι της Πέμπτης θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με το Δήμαρχο, όπου και θα ζητήσουν να τεθεί το θέμα τους στην ημερήσια διάταξη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου.











ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ