Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σεισμός 6,4 και 5,1 Ρίχτερ - Ζημιές στην Κω - Στους δρόμους οι κάτοικοι

ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Δύο ισχυροί σεισμοί 6,4 και 5,1 βαθμών σημειώθηκαν μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ανάμεσα στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων και στις τουρκικές ακτές. Ο πρώτος σεισμός, των 6,4 βαθμών, σημειώθηκε στη 1:31 με το επίκεντρο να είναι υποθαλάσσιο και να εντοπίζεται περίπου 10 χιλιόμετρα από το τουρκικό
λιμάνι του Μπόντρουμ και σε μικρή απόσταση από την Κω. Η δεύτερη δόνηση ακολούθησε επτά λεπτά αργότερα και το επίκεντρο εντοπίζεται σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές των Λειψών. Έχει επίσης καταγραφεί και σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ζημιές σε κτίρια στο νησί της Κω προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση. Ο σεισμός προκάλεσε αρκετές υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν όλοι οι κάτοικοι και αρκετοί να έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, φοβούμενοι έναν ενδεχόμενο μεγαλύτερο σεισμό και με αφορμή αρκετούς μετασεισμούς.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές και για διακοπές ρεύματος στο νησί, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα. Την ίδια ώρα οι σεισμογράφοι καταγράφουν συνεχώς και νέες δονήσεις από 3,1 έως και 4, 8 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ