Πότε, πως και με ποιους θα γίνουν οι επόμενες δημοτικές εκλογές;

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεσπάσει εδώ στη Βέροια, αλλά και γενικότερα σ' ολόκληρη την Ελλάδα, σχετικά με τον χρόνο, αλλά και με τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι επόμενες δημοτικές εκλογές. Άλλοι αναφέρουν για τον Μαΐο του 2019 και άλλοι για τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν.
Κοινώς, πάμε πάλι για ενιαίο ψηφοδέλτιο που χρειάζονται 150 περίπου υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ή πορευόμαστε πλέον με την απλή αναλογική, όπου ο κάθε δημότης ψηφίζει διαφορετικά για Δήμαρχο και διαφορετικά για δημοτικό σύμβουλο. 

Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επιθυμεί την αποσύνδεση της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές. Την πρόταση αυτή την έκανε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για «σκέψη» και απευθυνόμενος προς τα κόμματα, είπε: «Θέλετε την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών να αποσυσχετιστεί από αυτή των ευρωεκλογών; Εμείς λέμε ναι. Διότι θεωρούμε ότι από τη στιγμή που συμπίπτουν αυτές οι δύο ημερομηνίες, λειτουργεί παραμορφωτικά για το περιεχόμενο και τον χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρέπει να είναι ξεχωριστές οι αυτοδιοικητικές εκλογές», πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς από τον βουλευτή της ΝΔ Μ. Βορίδη αν αυτό ισχύει και για τις εθνικές εκλογές, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε καταφατικά: «Ισχύει και για τις εθνικές και για όλες τις εκλογές, από τη στιγμή, όμως, που μπορούν να προσδιοριστούν με ακριβή ημερομηνία». Όπως εξήγησε «οι ευρωεκλογές γίνονται την ίδια ημέρα σε όλη την Ευρώπη και άρα, εκεί είναι κάτι το οποίο είναι απολύτως σταθερό», ενώ όσον αφορά τις εθνικές εκλογές δήλωσε ότι «πρόθεση μας είναι να εξαντλήσουμε μέχρι και την τελευταία μέρα, γιατί αυτό ωφελεί τον τόπο και προάγει τη δυνατότητα που έχουμε». 

Αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι στιγμής, για υποψήφιοι δήμαρχοι της Βέροιας, ακούγονται πολλά ονόματα, απ' όλους τους πολιτικούς χώρους. Πάντως, από τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, οι υποψήφοι στις εκλογές του 2019 θα είναι πάνω από πέντε και θα καλύπτουν το ευρύτερο φάσμα του πολιτικού κόσμου!

Δημοφιλείς αναρτήσεις