Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καλή και ομαλή χρονιά για το κεράσι στην Ημαθία

Καίριο πλήγμα στην φετινή παραγωγή κερασιού –που φτάνει στο τέλος της– προκάλεσαν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την διάρκεια τόσο της καλλιεργητικής περιόδου όσο και της συγκομιδής. Αν και οι εκτιμήσεις για το 2017 κάνουν λόγο για παραγωγή άνω των 85.000 τόνων (98.569 το 2016), η ποιότητα του
προϊόντος ήταν από τις χειρότερες των τελευταίων ετών. Αυτό, όπως μας εξηγούν έμποροι αλλά και παραγωγοί, είχε σαν αποτέλεσμα οι τιμές να μη σηκώσουν κεφάλι. Η σεζόν ξεκίνησε, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της παραγωγής και της εμπορίας, με προβλήματα στις πρώιμες ποικιλίες. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες (παγετός, καύσωνας, έντονες βροχοπτώσεις) συνέχισαν να πλήττουν και το επόμενο διάστημα τις κερασιές σε μεγάλες παραγωγικές περιοχές, όπως την Πέλλα αλλά και ημιορεινές περιοχές, με υψόμετρο άνω των 700 μέτρων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πληγούν ακόμα και οι όψιμες ποικιλίες.

Καλή και ομαλή χρονιά για το κεράσι στην Ημαθία

Αντίθετα, ευτυχώς, καλύτερα εξελίχθηκε η χρονιά στην Ημαθία – περιοχές που δεν μέτρησαν σημαντικές απώλειες–, με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο για μια καλή και ομαλή χρονιά, που με το τέλος της τους άφησε ένα σχετικά καλό εισόδημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ