Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έκτακτη σύσκεψη στον ΕΛΓΑ για το Ροδάκινο παρουσία βουλευτών και παραγωγών Ημαθίας

Σύσκεψη στα κεντρικά του ΕΛΓΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Φάνη Κουρεμπέ στα κεντρικά γραφεία στην Μεσογείων στην Αθήνα. Στη σύσκεψη για το πολύ σοβαρό θέμα του ροδάκινου (ζημιά από βροχόπτωση) που απασχολεί όλους τους καλλιεργητές ροδάκινων, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Πέλλας και Ημαθίας, Γ. Σηφάκης, Θ.
Τζάκρη, Γ. Ουρσουζίδης, Χρ. Αντωνίου και Φ. Καρασαρλιδου, ο Αντιπερειφερειάρχης Αγροτικών θεμάτων Φάνης Παππάς, η εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Πέλλας Μαρία Ζωγράφου, ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας Ομάδων παραγωγών Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης και οι πρόεδροι οργανώσεων παραγωγών και συνεταιρισμών Πέλλας και Ημαθίας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας Νίκος Δημητριάδης και οι εκπρόσωποι Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών Πέλλας, και Ημαθίας. 
Ο κύριος Γιαννακακης παρουσίασε γνωμοδότηση - τεκμηρίωση του ινστιτούτου φυλλοβόλων δένδρων Νάουσας, που αποδεικνύει ότι τα συμπτώματα που παρουσιάζουν τα ροδάκινα οφείλονται στην έντονη βροχόπτωση, με άμεσες ζημιές την προσυλεκτικη καρπόπτωση και τη συρρίκνωση του φλοιού των καρπών, ζημιές που καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.
Τοποθετήθηκαν όλοι οι προαναφερόμενοι αναπτύσσοντας τις θέσεις τους υπέρ της εφαρμογής του κανονισμού.
Ο πρόεδρος κ. Κουρεμπες ανάφερε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσει άμεσα σε σύσταση επιστημονικής ομάδας για τη διερεύνηση των αιτιών.
Από την πλευρά των οργανώσεων παραγωγών προτρέπονται τα μέλη τους να προβούν ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΗΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΜΙΣΗΜΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ