Στην πρώτη γραμμή οι Συνταξιούχοι της Ημαθίας

Μεγάλη συνταξιουχική συγκέντρωση, με τη συμμετοχή συνταξιούχων από όλες τις πόλεις της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 στη Θεσσαλονίκη. Οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν μαζικά, στέλνοντας μήνυμα ενίσχυσης του αγώνα ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί
η κυβέρνηση. Ανάμεσά τους ήταν και ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων του νομού Ημαθίας, ο οποίος έδωσε βροντερό παρών στη μεγάλη διαδήλωση των συνταξιούχων. Δείτε φωτογραφίες: Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που τσακίζει εμάς και τα παιδιά μας

Στη χτεσινή συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στην πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές. Συνταξιούχοι ξεκίνησαν με 40 λεωφορεία από κάθε μέρος της Βόρειας Ελλάδας και αντάμωσαν με τους συναδέλφους τους της. Από το βήμα της συγκέντρωσης χαιρέτισαν ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, η Εύη Χαρακλιά, πρόεδρος Συνταξιούχων Δημοσίου Θεσσαλονίκης, ο Χρήστος Τρεμπελής, πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας, ο Παναγιώτης Κάλπης, πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιωαννίνων, ο Γιώργος Ρούσας, πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Βόλου, ο Κώστας Πανταζίδης, πρόεδρος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αλεξανδρούπολης και η Αννα Μπαλτοπούλου, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Ο Π. Τάτσης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις των νέων μέτρων, μέσα από τα οποία μέχρι το 2021 θα αφαιρεθούν ακόμα 7,8 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους. Σημείωσε ότι στον ΟΑΕΕ υπάρχουν περισσότεροι από 2.000 ηλικιωμένοι αυτοαπασχολούμενοι και ΕΒΕ, που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας και δεν λαμβάνουν σύνταξη, γιατί δεν μπορούν να μπουν στη ρύθμιση για συμψηφισμό των χρεών, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν. Τόνισε ότι όλος ο πλούτος που υπάρχει στη χώρα μας δημιουργήθηκε από τις γενιές των εργαζομένων, σημερινών συνταξιούχων, από το μόχθο τους, από τον οποίο διεκδικούν αυτό που τους ανήκει.

Ο Δ. Κουμπούρης υπογράμμισε ότι η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη και αυτές που θα ακολουθήσουν είναι η απάντηση των συνταξιούχων στα αντεργατικά - αντιασφαλιστικά μέτρα που έχουν επιβάλει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. «Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας γιατί δεν έχουμε άλλο δρόμο από το δρόμο του αγώνα», τόνισε και πρόσθεσε: «Πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα μέτρα δεν έχουν τελειώσει. Τα μέτρα θα συνεχιστούν εάν ο εργαζόμενος λαός, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, οι συνταξιούχοι, όλοι όσοι υποφέρουν, δεν βάλουν φραγμό σε αυτές τις πολιτικές μέσα από τον ενωμένο αγώνα τους. (...) Μας προορίζουν για τον Καιάδα. Τα παιδιά μας τα θέλουν δούλους με μεροκάματα πείνας, να μην έχουν Κοινωνική Ασφάλιση, ούτε ωράρια εργασίας. Εμείς που είμαστε στους δρόμους υπερασπιζόμαστε αυτά τα δικαιώματα».

Από το βήμα της συγκέντρωσης κάλεσε τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή και στη μεγάλη αντιϊμπεριαλιστική διαδήλωση που θα γίνει στις 24 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε επίσης ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, που δηλώνει τη συμπαράστασή του στους συνταξιούχους στις κινητοποιήσεις τους.

Ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Οι συνταξιούχοι με τα πανό και τα συνθήματά τους πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους, υπογράμμισαν την ανάγκη αγωνιστικού ξεσηκωμού ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους και το λαό για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Εξω από το υπουργείο, ανακοινώθηκε ότι το ψήφισμα με τα αιτήματα των συνταξιούχων θα παραδοθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο αύριο Πέμπτη, μέρα της πανσυνταξιουχικής κινητοποίησης στην Αθήνα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις